Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του τις προηγούμενες ημέρες με την Υφυπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και τα κατά τόπους Κέντρα Υγείας της περιοχής μας.

 

Αρχικά, ο Βουλευτής εξέφρασε για μία ακόμη φορά τη πολύ κρίσιμη ανάγκη δημιουργίας Ογκολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Καβάλας, που θα συμβάλλει καταλυτικά στην ανακούφιση πολλών ασθενών.

 

Η Υφυπουργός ανέφερε ότι είναι στα σχέδια της Κυβέρνησης η δημιουργία Ογκολογικών Τμημάτων στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, έτσι ώστε η θεραπεία των ασθενών να προσφέρεται στον τόπο κατοικίας τους, με τη μέθοδο της τηλεϊατρικής. Ήδη εξετάζεται ο τρόπος της ειδικής εκπαίδευσης που πρόκειται να λάβει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και ο τρόπος  λειτουργίας των ιατρικών συμβουλίων που θα πραγματοποιούνται. Με τη δημιουργία Ογκολογικών Τμημάτων σε κάθε Νοσοκομείο καθώς και στα Κέντρα Υγείας θα δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα της μετάβασης χιλιάδων καρκινοπαθών σε Νοσοκομεία που διαθέτουν Ογκολογικές Κλινικές, τα οποία, ωστόσο, μπορεί να βρίσκονται πολλά χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία τους.

 

Μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής, αναφέρθηκε και στο πρόβλημα υποστελέχωσης τόσο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, όσο και των Κέντρων Υγείας Ελευθερούπολης, Θάσου, Νέστου και Σταυρούπολης Ξάνθης, αιτούμενος την πλήρωση των κενών.

 

Επίσης, ο Βουλευτής επεσήμανε και πάλι την αναγκαιότητα σταθερής λειτουργίας του Πολυδύναμου Ιατρείου Παραλίας Οφρυνίου, το οποίο κατά τους θερινούς μήνες εξυπηρετεί πάνω από 50.000 ασθενείς. Η Υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι σύντομα θα δοθεί λύση στο πρόβλημα  που αντιμετωπίζουν τα ιατρεία των τουριστικών περιοχών, με την κατάλληλη στελέχωσή τους με ιατρικό προσωπικό, που θα μεταφερθεί από άλλες περιοχές, με προβλεπόμενη προσαύξηση μισθού.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ θερμά την Υφυπουργό για το ενδιαφέρον που επέδειξε σε όλα τα ζητήματα που της ανέφερα. Είναι εξαιρετικά θετικό πως οι προτεραιότητες έχουν ήδη τεθεί και αυτό αποδεικνύει πως σύντομα η εικόνα του δημόσιου συστήματος υγείας θα αλλάξει προς το καλύτερο.» 

 

δελτίο Τύπου