Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα τα προβλήματα που εντοπίζονται στο νομό Καβάλας, κατέθεσε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου 

 

Όπως αναφέρει: 

 

"Υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και, κυρίως, στις μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των πορισμάτων και της υπολογιζόμενης από τους παραγωγούς ζημιάς, λόγω καιρικών συνθηκών.

 

Συγκεκριμένα, σημείωσα ότι παραμένουν σε εκκρεμότητα οι αποζημιώσεις των παραγωγών για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την καταστροφική πλημμύρα του 2018-αν και τα πορίσματα έχουν εκδοθεί-, με τα χρήματα τα οποία χάθηκαν από τις καταστροφές να είναι δυσαναπλήρωτα.

 

Επίσης, αναφέρθηκα στα προβλήματα που εντοπίζονται στον Δήμο Νέστου, σε ό,τι αφορά τα πορίσματα αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον παγετό της άνοιξης που έπληξε σχεδόν το σύνολο της επικράτειας. Όπως σημειώνουν παραγωγοί της περιοχής, εντοπίζονται μεγάλες αποκλίσεις στα πορίσματα παγετού σε αγροτεμάχια της ίδιας περιοχής, ενώ ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται και στις αποζημιώσεις λόγω χαλαζόπτωσης.

 

Φυσικά, επανέφερα το ζήτημα της αντιχαλαζικής προστασίας από αέρος, το οποίο είχε γίνει σημαία από τους κυβερνητικούς βουλευτές, προεκλογικά.

 

Ρωτώ τον κ. υπουργό:

[▶] Το χρονοδιάγραμμα αποζημιώσεων για τις πλημμύρες του 2018
[▶] Τις προθέσεις του για τις δημόσιες καταγγελίες των παραγωγών της Καβάλας, σχετικά με τις μεγάλες αποκλίσεις των πορισμάτων και της πραγματικής ζημιάς
[▶] Αν προτίθεται να εξετάσει την πρόταση του Αγροτικού Συλλόγου Δ. Νέστου για την χρήση "μπαλονιών" για την προστασία από το χαλάζι.