Δαιδαλώδες μυστήριο θυμίζει η υπόθεση θανάτου της 38χρονης Ρουμάνας φωτογράφου στην Ελλάδα. Η ανάσυρση της σορού της, από θαλάσσια περιοχή στην Κεραμωτή Καβάλας, φέρνει στο προσκήνιο πτυχές της προσωπικής της ζωής, ύποπτα μηνύματα και ανεξήγητες κινήσεις, πριν από την τραγωδία. 

 

Παρόλο που αρχικά ο θάνατος αποδόθηκε σε πνιγμό, οι Αρχές έχουν αρχίσει να εξετάζουν και άλλα σενάρια όπως αυτό της εγκληματικής ενέργειας. Οι έρευνες της ελληνικής αστυνομίας εστιάζουν στα τελευταία πρόσωπα και γεγονότα πριν από την εξαφάνιση.

 

Νέα τροπή στην υπόθεση, ανοίγοντας μέτωπα προβληματισμού, έδωσαν τα λόγια της αδερφής της φωτογράφου. Η ίδια δήλωσε ότι η Μιχαέλα έδειχνε ευτυχισμένη όταν έφυγε από τη Ρουμανία, μέχρι που ξαφνικά το κινητό της έκλεισε τελείως και τότε στους δικούς της ανθρώπους έφτασε ένα ύποπτο μήνυμα, το οποίο προϊδέαζε ότι θα επακολουθούσε κάποιου είδους εξαφάνιση αν και σε αυτό η 38χρονη διαβεβαίωνε ότι ήταν καλά στην υγεία της και πως θα επέστρεφε πίσω.

 

Η επιστροφή έμεινε τελικά μια ανεκπλήρωτη υπόσχεση. Σε νέες δηλώσεις της στο protothema.gr, η αδερφή της 38χρονης, μητέρας δύο μικρών κοριτσιών, εξακολουθεί να αφήνει αιχμές για την εμπλοκή προσώπων στην υπόθεση, αδυνατώντας να συμβιβαστεί με το ενδεχόμενο να έπεσε από μόνη της στη θάλασσα και να πνίγηκε η Μιχαέλα.

 

«Σκόπευε να πάρει το πλοίο για Θάσο»

 

Επισημαίνει ότι η αδερφή της μετέβη από τη Θεσσαλονίκη στην Καβάλα στις 11 Ιανουαρίου, ενώ στο ξενοδοχείο της Κεραμωτής έφτασε αργά το βράδυ της επόμενης ημέρας. «Δεν καταλαβαίνω τι μεσολάβησε εκείνο το 24ωρο», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η αδερφή της γυναίκας.

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα λόγια του οδηγού ταξί, στο protothema.gr, που μετέφερε τη γυναίκα στον τελικό προορισμό της, την Κεραμωτή: «Φαινόταν στον κόσμο της. Δεν μιλήσαμε πολύ, μου είπε ότι είχε μόλις χωρίσει από τον άντρα της, επαναλάμβανε όμως ότι η ζωή είναι πολύ ωραία. Ήθελε να την αφήσω στη θάλασσα, εκεί όπου είχε αναμνήσεις από τον πρώην σύζυγό της. Σκόπευε ακόμη να πάρει το πλοίο για Θάσο και να συναντήσει έναν φίλο που είχε εκεί».

 

Το βίντεο με τη Ρουμάνα φωτογράφο στο ξενοδοχείο

 

 

 

 

Πηγή: protothema.gr