Ερώτηση για τη βελτίωση του αγροτικού οδικού δικτύου στη Θάσο κατέθεσε στη Βουλή και προς τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας.

 

Η ερώτηση του βουλευτή: 

 

Θέμα: «Βελτίωση αγροτικού οδικού δικτύου στη Θάσο»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων Θάσου, ο αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Θάσου αιτείται βελτίωση των αγροτικών δρόμων του νησιού, οι οποίοι είναι σε άσχημη κατάσταση και επιπροσθέτως, στις περισσότερες των περιπτώσεων, δεν είναι προσβάσιμοι ή βατοί.

 

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Θάσου που διαβιούν δια της μελισσοκομίας, κτηνοτροφίας και ελαιοκομίας αντιμετωπίζουν πλείστα όσα προβλήματα μετακινούμενοι στους χώρους εργασίας τους, εξαιτίας των χωμάτινων δρόμων, οι οποίοι καταστρέφουν επιπλέον τα μεταφορικά τους μέσα. Σημαντικότερο δε είναι το ζήτημα μετάβασης στις στάνες που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι.

 

Τέλος, σε κάποια σημεία του αγροτικού δικτύου της Θάσου αναγκαία είναι η κατασκευή ιρλανδικών διαβάσεων, διότι σε αυτά λιμνάζουν όμβρια ύδατα ή διέρχονται χείμαρροι κατόπιν έντονων βροχοπτώσεων με συνέπεια να διαβρώνεται και να παρασέρνεται το αγροτικό δίκτυο σε αυτά.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

Προτίθεστε να προβείτε σε μελέτη διαπίστωσης και αποκατάστασης των σημείων, που χρήζουν αναγκαίων παρεμβάσεων (τσιμεντοστρώσεις, ασφαλτοστρώσεις, κατασκευή ιρλανδικών διαβάσεων), του συνόλου του αγροτικού δικτύου της Θάσου, ώστε να καταστεί αγόγγυστη η μετάβαση στους χώρους εργασίας των αγροτοκτηνοτρόφων»;

 

Ο ερωτών Βουλευτής Κωνσταντίνος Χήτας.