Καθημερινά είναι πολλές οι οικογένειες που βυθίζονται στο πένθος όταν βλέπουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα να πεθαίνουν στα νοσοκομεία από κορωνοϊό

 

Το υγειονομικό προσωπικό δίνει καθημερινά έναν τεράστιο αγώνα για να κρατήσει τους ασθενείς στη ζωή και ειδικά αυτούς που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπου η μάχη πολλές φορές είναι άνιση.

 

Πολλές φορές όμως δεν βγαίνουν όλοι νικητές. Όπως στην παρακάτω περίπτωση. Ωστόσο υπάρχει η αναγνώριση στο πρόσωπο των γιατρών. 

 

Η εντατικολόγος του νοσοκομείου Καβάλας, Μαρία Βάλτου, σε ανάρτηση της ανέβασε, ένα γράμμα που έλαβε από τον αδελφό ασθενή ο οποίος κατέληξε στη ΜΕΘ. Τα λόγια του είναι συγκινητικά.

 

«Κάτι τέτοιες στιγμές αισθάνεσαι πως ο κόπος, που συχνά φαίνεται μάταιος το τελευταίο διάστημα, πιάνει κάπου τόπο. Αν κατάφερες τουλάχιστον να ανακουφίσεις  έναν άνθρωπο ψυχικά, έστω λίγο σ’ αυτό που σου αναλογεί, μέσα σ’ όλο αυτό το σκοτάδι που βίωσε, έχεις κάνει κάτι!» λέει η κ. Βάλτου. 

 

«Αν κατόρθωσες να του μεταφέρεις πως η επιστήμη, πάλεψε με όσα μέσα είχε στη δεδομένη στιγμή ,ακόμα κι αν έχασε τον αγώνα.  Πως ο άνθρωπος τους έφυγε με αξιοπρέπεια κι αφού του παρασχέθηκε το μέγιστο δυνατό. Γιατί ανάμεσα σ’ όλους αυτούς που μας αμφισβητούν πλέον κατάμουτρα, υπάρχουν κι αυτοί,που έχοντας πίστη στην επιστήμη και τον αγώνα μας, αναγνωρίζοντας την εξαντληση μας  εξακολουθούν να είναι ευγνώμονες.  Για αυτούς συνεχίζουμε!» συμπληρώνει. 

 

Το γράμμα: