Ο Βασίλης Τσαρακτσίδης είναι 23 ετών από τη Ροδόπη και αποφάσισε να δημοσιοποιήσει μια προσωπική του ιστορία που έχει να κάνει με bullying (εκφοβισμό) που βίωσε από συμφοιτητές του. 

 

Ωστόσο το πιο πρόσφατο περιστατικό ήταν αυτό της Παρασκευής (7/1) όταν, όπως αναφέρει ο ίδιος, ξύπνησε το πρωί και είδε τον τοίχο του σπιτιού του γραμμένο με σπρέι το απειλητικό μήνυμα: «σε θέλουν νεκρό». 

 

«Δεν ξέρω τι να πω πραγματικά, όταν αποφάσισα να μιλήσω δημόσια για όλα όσα μου έχουν συμβεί. Δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.  Δεν μετανιώνω για τίποτα απ΄ όλα όσα είπα και έκανα», λέει σε ανάρτηση του ο Βασίλης

 

«Εμένα δεν με σέβονται ας σεβαστούν τουλάχιστον την οικογένεια μου. Μετά απ’ αυτό το να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας  σε εξωτερικούς χώρους του σπιτιού είναι αναπόφευκτο», συμπληρώνει στην ανάρτηση. 

 

Ο Βασίλης μιλώντας το προηγούμενο διάστημα για την εμπειρία του με το bullying σαν φοιτητής του Τμήματος Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου ΕΚΠΑ, σημειώνει πως όλα ξεκίνησαν όταν έφτιαξαν μια ομαδική συνομιλία το πρώτο έτος. 

 

Οι επιθέσεις ήρθαν στη συνέχεια από συγκεκριμένα άτομα, τα οποία άρχισαν να απειλούν τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένειά του, ενώ στο YouTube δημοσιεύτηκε και ένα βίντεο.

 

Είχαν φτιάξει ένα τραγούδι στο οποίο τον κορόιδευαν και όπως έχει δηλώσει, είχε στίχους που έλεγε “μακάρι να σε είχε λιώσει ένα αυτοκίνητο” και “όντως δεν σε θέλουμε δεν είναι για πλάκα”. “Όλοι σε θέλουν νεκρό φύγε από τη χώρα”. “Θα φας ξύλο”. 

 

Ο 23χρονος μετά απ’ όλα αυτά τα πυρά που δεχόταν, αποφάσισε να παρατήσει το όνειρό του και να αποχωρήσει από τη Σχολή

 

Μπήκε τότε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών με 10%, ωστόσο όλη αυτή η ιστορία του δημιούργησε «τεράστιο φόβο και άγχος».

 

Ο ίδιος έχει απευθυνθεί σε ψυχίατρο, ενώ έχει κινηθεί και νομικά.