γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου 

 

Από την Καρδίτσα το περιμέναμε από την Καβάλα το βρήκαμε τελικά (δες εδώ). Εννέα παίκτες της ομάδας της Καβάλας νοσούν με κορωνοϊό όπως προέκυψε μετά από τη σχετική διενέργεια rapid tests σε όσους παίκτες παρουσίασαν έντονα συμπτώματα κορωνοϊού πριν από τη σέντρα το μεσημέρι της Κυριακής 2 Ιανουαρίου. 

 

«Βάσει του επικαιροποιημένου πρωτοκόλλου υγιεινής και ασφάλειας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, καθώς και των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην χώρα μας όσον αφορά την εξάπλωση του κορωνοϊού αλλά και με την σύμφωνη γνώμη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργου Μαυρωτά, ο εξ' αναβολής αγώνας της 2ης αγωνιστικής ΚΑΒΑΛΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ που είναι προγραμματισμένος για σήμερα 02/01/2022 αναβάλλεται», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ομάδας. 

 

Νωρίτερα ο ΑΟΚ με ανακοίνωσή του είχε ενημερώσει για την κατάσταση των παικτών αναφέροντας τα εξής: «Κατόπιν επιδείνωσης ποδοσφαιριστών μας εν μέσω της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στην Ελληνική επικράτεια, μετά τον έλεγχο που διενεργήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, αποφασίσαμε να διενεργήσουμε εκ νέου Rapid Tests σε όσους εμφάνισαν έντονα συμπτώματα καθώς σαν σύλλογος τηρούμε αυστηρά το Υγειονομικό Πρωτόκολλο, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα με κύριο γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

 

Ως εκ τούτου, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε την ανεύρεση 9 θετικών κρουσμάτων σε ποδοσφαιριστές μας και 1 στο υπαλληλικό προσωπικό, οπότε βάσει του ισχύοντος Υγειονομικού Πρωτοκόλλου, η ομάδα μας δεν δύναται να αγωνιστεί στον σημερινό αγώνα.

 

Την απαραίτητη ενημέρωση έχει λάβει η αρμόδια επιτροπή και η διοργανώτρια αρχή οι οποίες θα κρίνουν και την τύχη του σημερινού αγώνα».

 

Αν όλα πάνε καλά ο επόμενος αγώνας είναι την Τετάρτη με τα Τρίκαλα και πάλι στο στάδιο Ανθή Καραγιάννη. Από την ομάδα θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση σχετικά με την πορεία της υγείας των παικτών από όπου θα εξαρτηθεί και αν γίνει το παιχνίδι ή αν υπάρξει αναβολή του αγώνα. 

 

Το ευχάριστο πάντως είναι ότι οι Έλληνες παίκτες της Καβάλας που αποκτήθηκαν πρόσφατα θα είναι σε θέση να παίξουν στον επόμενο αγώνα της ομάδας καθώς τα δελτία τους σφραγίστηκαν το πρωί της Κυριακής από τη διοργανώτρια αρχή. Αυτό που απομένει είναι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και για τους ξένους παίκτες.