Με σύνθημα «Ο αγώνας των εργαζομένων στα Πετρέλαια είναι αγώνας όλων μας» φορείς και συνδικάτα της Καβάλας προχώρησαν σε συλλαλητήριο την Δευτέρα (27/12). 

 

Το ραντεβού δόθηκε στην πλατεία Καπνεργάτη όπου παρά τη βροχή, εκατοντάδες Καβαλιώτες έδωσαν βροντερό παρών, ενώ ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης. 

 

Ζητούν να μην γίνει καμία απόλυση, ούτε διαθεσιμότητα ή οποιαδήποτε αλλαγή εργασιακών σχέσεων προς το χειρότερο. Επίσης, να σταματήσει οποιαδήποτε δικαστική δίωξη και να στηριχθεί το Σωματείο, ενώ ένα από τα συνθήματα ήταν «όχι άλλη ανεργία στην πόλη της Καβάλας». 

 

Στην κινητοποίηση, εκτός από το Σωματείο Εργαζομένων στην Kavala Οil ήταν το Σωματείο Εργαζομένων της ΒΦΛ καθώς και σωματεία, συνταξιούχων, εκπαιδευτικών και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας. 

 

 

«Είναι συγκινητική η στήριξη. Παίρνουμε δύναμη και κουράγιο από τους συμπολίτες μας που είναι δίπλα μας. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στον αγώνας μας για την ασφάλεια στα Πετρέλαια Καβάλας», λέει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας, Μανώλης Κελαϊδάκης

 

 

Κατά τους χαιρετισμούς εκπρόσωποι σωματείων κάλεσαν τους κυβερνητικούς βουλευτές να πάρουν θέση για τα γεγονότα. 

 

 

Κατά την πορεία οι συγκεντρωμένοι σταμάτησαν μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο Καβάλας όπου φώναξαν συνθήματα κατά του Αστυνομικού Διευθυντή με αφορμή τον σχεδιασμό για την επιχείρηση – επέμβαση στις εγκαταστάσεις των Πετρελαίων στης Νέα Καρβάλη. 

 

 

Μαζί με τους εργαζόμενους στην πορεία ήταν και ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης

 

 

«Η αστυνομία παίρνει διαταγές. Ο αγώνας είναι αλλού. Κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι πρέπει να κόψουμε τα εργατικά δικαιώματα και σε αυτό δεν πρέπει να υποχωρήσουμε. Αυτή τη στιγμή εχθρός δεν είναι η αστυνομία», είπε ο Θόδωρος Μουριάδης.