Το κείμενο θέσεων που υποστηρίζουν τις επιλογές Τσίπρα για το νέο μνημόνιο επικράτησε τελικά στην οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Καβάλας και υπερψηφίστηκε από 2 στους 3 συμμετέχοντες στη συνέλευση.

 

Διαβάστε αναλυτικά για το τι συνέβη στις 2 επεισοδιακές συνελεύσεις και στην ψηφοφορία εδώ:

 

 

Η απόφαση της ΟΜ Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ

 

«Την Πέμπτη και την Παρασκευή 16 και 17 Ιουλίου πραγματοποίησε συνέλευση η ολομέλεια της Οργάνωσης Μελών Καβάλας και μετά από πολύωρη συζήτηση κατέληξε και με μεγάλη πλειοψηφία ψήφισε τα εξής:

 

1. Εδώ και πέντε μήνες γίνεται ένα πραξικόπημα από τους πιο ακραίους νεοφιλελεύθερους κύκλους της Ευρώπης με σκοπό την πτώση της πρώτης κυβέρνησης με κορμό την αριστερά στην Ευρώπη. Αυτό το πραξικόπημα πρέπει να το αποτρέψουμε.

 

2. Η συμφωνία είναι επώδυνη, δύσκολη και ξεπερνάει τις κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει. Ωστόσο, οι εναλλακτικές (Grexit ή παραίτηση κυβέρνησης και διαχείριση του προγράμματος από τους προηγούμενους διαχειριστές) οδηγούνε σαφώς σε ολοκληρωτική καταστροφή. Επομένως, αυτή η κακή συμφωνία, είναι προς το παρόν η μόνη λύση για ανασύνταξη και αντεπίθεση από καλύτερες θέσεις, σε σύντομο χρονικό διάστημα και με καλύτερους συσχετισμούς στην Ευρώπη, εκμεταλλευόμενοι τα ρήγματα που προκαλέσαμε μέσα από την πεντάμηνη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

 

3. Μια παραίτηση της κυβέρνησης στην παρούσα φάση δεν θα σήμαινε το τέλος μιας μάχης, αλλά το τέλος του πολέμου με εμάς ηττημένους. Θα περνούσε στους λαούς της Ευρώπης το μήνυμα πως δεν υπάρχουν εναλλακτικές  πολιτικές εκτός από αυτές που ασκεί αυτή τη στιγμή η Ε.Ε.

 

4. Στο μεταξύ η κυβέρνηση θα πρέπει να εκμεταλλευθεί όλα τα παράθυρα της συμφωνίας για να πετύχει δίκαιη κατανομή βαρών και απόδοση των αναπτυξιακών πακέτων στην πραγματική οικονομία και όχι στις γνωστές τσέπες που επωφελούνταν τόσα χρόνια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Παράλληλα, κομβικής σημασίας είναι η πάταξη της εγχώριας διαπλοκής και η δημιουργία αισθήματος δικαιοσύνης στην Ελληνική κοινωνία.

 

Καβάλα 21 Ιουλίου 2015»