Με θλίψη πληροφορήθηκε ο πολιτικός κόσμος της Καβάλας των θάνατο του πρώην υπουργού και πρώην βουλευτή Καβάλας, Γιώργου Παναγιωτόπουλου (δες ΕΔΩ). 

 

Με ανακοινώσεις εκφράζουν τα συλληπητήρια τους: 

 

Θόδωρος Μουριάδης, δήμαρχος Καβάλας: Με θλίψη πληροφορήθηκα την είδηση για τον θάνατο του Γιώργου Παναγιωτόπουλου. Ο εκλιπών υπηρέτησε τον κοινοβουλευτισμό επί περίπου τρεις δεκαετίες, αφήνοντας το αποτύπωμα του τόσο στην προσπάθεια ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, από τη θέση του Υπουργού Εμπορίου, όσο και στον διαρκή αγώνα εδραίωσης της Δημοκρατίας στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια της δεύτερης πρωθυπουργικής θητείας του αειμνήστου, Κωνσταντίνου Καραμανλή.

 

Εξίσου σημαντική θεωρείται και η  συνεισφορά του στην τελεσφόρηση των θεμάτων που έθεσε η κοινωνία της Καβάλας, στα κέντρα λήψης αποφάσεων.  Στους οικείους, καθώς και στα στελέχη και τους φίλους της παράταξης του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια".

 

Κώστας Αντωνιάδης, αντιπεριφερειάρχης Καβάλας: «Ο εκλιπών Γιώργος Παναγιωτόπουλος υπηρέτησε με πάθος τον κοινοβουλευτισμό και άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στον χώρο της πολιτικής. Διακρίθηκε για το ήθος, τη συνέπεια και τη σοβαρότητά του. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

 

Μακάριος Λαζαρίδης, βουλευτής Καβάλας ΝΔ: «Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του πρώην Υπουργού και Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Παναγιωτόπουλου. Άνθρωπος έντιμος και ηθικός, ο εκλιπών αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις επί δεκαετίες για το καλό της αγαπημένης του Καβάλας και των συμπολιτών του, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας.

 

 Έβαλε τη “σφραγίδα” του σε πολλά, μεγάλα έργα, όπως η κατασκευή και λειτουργία του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος», στην Χρυσούπολη. Είχα την τύχη να τον γνωρίσω καλά σε νεαρή ηλικία και να διδαχθώ από αυτόν πολλά, για την πολιτική – και όχι μόνο γι’ αυτήν.

 

Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό και τιμή, ευγνωμονώντας τον για όλα όσα πρόσφερε στην Καβάλα και την πατρίδα μας.  Στη σύζυγό του, Νέλλη και τα δύο παιδιά του, Νίκο και Στέλλα, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια». 

                                       

Γιάννης Πασχαλίδης, βουλευτής Καβάλας ΝΔ:  Με βαρύ το αίσθημα πένθους, θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την απώλεια του Γεωργίου Παναγιωτόπουλου, ενός Υπουργού που υπηρέτησε επί σειρά ετών την Ελλάδα και τίμησε την πόλη του.

Καλό ταξίδι και ας είναι ελαφρύ το χώμα της Καβαλιώτικης γης που θα τον σκεπάσει.

 

Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας της ΝΔ: Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα τον θάνατο του Γεώργιου Παναγιωτόπουλου . Η απώλειά του δημιουργεί  την έλλειψη μιας σημαντικής προσωπικότητας μέσα στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο.  Η πορεία του, γνωστή σε όλους, υπήρξε πολύ ξεχωριστή ανάμεσα στους πολιτικούς αυτού του τόπου. Μάχιμος, ειλικρινής, συνεπής, με ηθικές αρχές και πάντα με προτεραιότητα του την Καβάλα, πολιτεύτηκε με σύνεση, αφοσίωση και πίστη στα ιδανικά και τις αρχές του κόμματός μας.   

 

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΕΠ  Ν.Δ. ΚΑΒΑΛΑΣ 

 

Η Γραμματέας                                                               Ο Πρόεδρος 

ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ                                      ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΡΑΚΟΣ