«Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής – Βοιωτίας – Εύβοιας – Κορινθίας, εκφράζει την συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων της Energean στις εγκαταστάσεις εξόρυξης πετρελαίου στην Καβάλα οι οποίοι βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις από το καλοκαίρι», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 

 

Αναλυτικά: 

 

"Καταδικάζουμε την επίθεση που δέχονται από εργοδοσία και κυβέρνηση, η οποία σήμερα τόλμησε να στείλει ακόμα και τα ΜΑΤ σε ρόλο μπράβου της εργοδοσίας, για να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

 

Στεκόμαστε σαν μια γροθιά στο πλευρό σας και στον δίκαιο αγώνα σας. Η στάση σας  και η ενότητα όλων των εργαζομένων του κλάδου, μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, ενάντια στις απολύσεις και την εφαρμογή των νέων αντεργατικών νόμων, που στόχο έχουν την επιβολή συνθηκών Μεσαίωνα στα δικαιώματα και την ασφάλεια των εργαζόμενων. Φαίνεται ότι οι απολύσεις, οι εκβιασμοί για διαθεσιμότητες και οι κλήσεις σε απολογίες, η παρουσία των ΜΑΤ, έχουν πέσει στο κενό. 

 

Η συνταγή της εργοδοσίας, είναι γνωστή στον κλάδο αλλά και ευρύτερα: εργολαβοποίηση, μείωση του προσωπικού, περικοπές και εκπτώσεις στα ζητήματα ασφάλειας. Αυτή είναι η περιβόητη «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται κυβέρνηση και εργοδότες.

 

Οι εξελίξεις στην Energean είναι ένα τρανό παράδειγμα ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι για όλους. Ανάπτυξη της κερδοφορίας των εταιρειών σημαίνει συνθήκες «γαλέρας» για τους εργαζόμενους. Αυτό προσπαθούν να εξασφαλίσουν, έναν επιχειρηματικό παράδεισο για τους ομίλους στις πλάτες των εργαζόμενων με κόστος ακόμα και την υγεία και τη ζωή μας.

 

Να παρθούν άμεσα πίσω οι απολύσεις!

Να πάρει πίσω το σχέδιο της η εταιρεία για τις 150 διαθεσιμότητες.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει» 

 

Το Δ.Σ. 

 

(δελτίο Τύπου)