γράφει ο 

Βύρων Β. Δημητριάδης

 

“...Εσείς κ. Τσίπρα μας βάλατε στα Μνημόνια...”!!! δήλωσε απόλυτα κατηγορηματικός, έμπλεος ιερής αγανάκτησης και με το γνωστό υφάκι α λα Μπενίτο, ο Κούλης (ως μεταφασίστας Αρχηγός και βιοεξουσιαστής πρωθυπουργός).

 

Και αναρωτιέται κανείς αν είπε κάτι ο Αλέξης Τσίπρας που τον ενόχλησε τόσο πολύ ώστε να τον αναγκάσει να παραχαράξει τη σύγχρονη Ιστορία και, άρα, να αρνηθεί την πραγματικότητα.

 

Ο Αλέξης μίλησε για το τετράπτυχο της κυβερνητικής πολιτικής: 1. Για το έλλειμμα κατανόησης του μεγέθους της κρίσης 2. Για την προχειρότητα που την διακρίνει 3. Για την εμμονή στις αποτυχημένες συνταγές του νεοφιλελευθερισμού περί αυτορρύθμισης της αγοράς 4. Για τον εθισμό στην εξυπηρέτηση συμφερόντων.

 

Κάπου εκεί του είπε επί λέξη: “...Είστε εξαιρετικά πρόχειροι στην προστασία των καταναλωτών, αλλά εξαιρετικά μεθοδικοί και εργατικοί όταν είναι να κλείσετε deals με συμφέροντα, να βγάλετε στο σφυρί τα ασημικά του κράτους... Δεν είναι τυχαίο ότι ένα fund, πολύ γνωστό σας, κ. Μητσοτάκη, ελέγχει και τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και τη ΔΕΗ και την ασφάλιση. Ό ,τι δεν κατάφεραν οι δανειστές στο φως της ημέρας το κάνατε εσείς νύχτα...”.

 

Μήπως είναι αυτό το fund “το πολύ γνωστό σας κ. Μητσοτάκη” που έκανε τον Πρωθυπουργό να “βγάλει” τον Κούλη, ως τέτοιον που είναι, από μέσα του;

 

“...Μεγάλα ανοίγματα στην ελληνική αγορά πραγματοποιεί το αμερικανικό fund CVC Capital, βάζοντας τώρα στο “μικροσκόπιο” τον κλάδο λιανικής πώλησης τροφίμων και βασικών καταναλωτικών αγαθών... (γράφει η “ΑΥΓΗ” 7/11)...

 

...Σε περίπτωση που διαθέσει 600 εκατ. ευρώ για τον “Μασούτης”, μαζί με τα περίπου 330 εκατ. ευρώ που θα βάλει στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΔΕΗ για να αποκτήσει το 10%, μαζί με το περίπου 1,1 δισ ευρώ που έχει ήδη δαπανήσει για εξαγορές άλλων Ελληνικών επιχειρήσεων, η CVC θα εξελιχθεί σε “βασικό παίχτη” της Ελληνικής αγοράς, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα και επί ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχοντας επενδύσει συνολικά πάνω από 2,2 δισ ευρώ σε ελληνικές επιχειρήσεις...

 

Ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος πρωταγωνιστεί στην ελληνική αγορά υπηρεσιών Υγείας, έχοντας εξαγοράσει μέσω της θυγατρικής Hellenic Healthcare Group έξι (6) νοσοκομεία (“Υγεία”, “Μητέρα”, “Λητώ”, “Metropolitan”, “Ιασώ General” και “Creta Interclinic”).

 

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως έχει εξαγοράσει επίσης τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες ασφαλειών (Εθνική Ασφαλιστική) και τροφίμων (όμιλος Vivartia), καθώς και την εταιρεία που διαχειρίζεται τις μαρίνες Ζέας, Γουβιών, Κέρκυρας και Λευκάδας.

 

Παράλληλα, έχει σημαντική μειοψηφική συμμετοχή (26%) στην Skroutz.gr που κυριαρχεί στην ελληνική αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου...”

 

Ναι, καλά, αλλά τι το διαφορετικό διαθέτει αυτό το αμερικανικό fund που το κάνει “πολύ γνωστό” στον Κούλη (ως μεταφασίστας βιοεξουσιαστής, δηλαδή νεοφιλελεύθερος ναζιστής Πρωθυπουργός);

 

Απλά, απλούστατα, έχει προσλάβει την κόρη του ως Διευθύντρια Επενδυτικών Σχέσεων. Επενδυτικών σχέσεων με ποιους; Ασφαλώς με την κυβέρνηση του μπαμπά της.

 

Επίδειξη καραμπινάτης διαπλοκής ιδιαίτερα στον χώρο της Υγείας, στην ψύχρα. Μας φτύνουν κατάμουτρα τη διαπλοκή τους οι άριστοι νεοναζιστές.

 

Σε άρθρο του στην “ΕφΣυν” (27/11) ο δημοσιογράφος-ερευνητής και συγγραφέας Δημήτρης Ψαρράς βάζει το ερώτημα: “...Για ποιους λόγους έχρισε υπ. Υγείας τον Θάνο Πλεύρη ο Κυριάκος Μητσοτάκης” για να απαντήσει ως εξής:

 

“...Μήπως τον παρέσυρε η διατριβή του κ. Πλεύρη στη Νομική Σχολή (“Η ποινική ευθύνη στην ιατρική πράξη. Έρευνα και πειραματισμός με αντικείμενο τον άνθρωπο”);

 

Η αλήθεια είναι ότι στη διατριβή αυτή δεν θα συναντήσουμε την υπεράσπιση των γιατρών του Άουσβιτς, όσο κι αν ορισμένες διατυπώσεις ξενίζουν, όπως λ.χ.: “...δεν γίνεται ο γιατρός να λειτουργεί γόνιμα, εάν αισθάνεται συνέχεια τη δαμόκλεια σπάθη του ποινικού δικαιού να κρέμεται από πάνω του και να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορημένου...”.

 

Όμως την ίδια περίοδο που είχε ολοκληρώσει τη διατριβή του, ο υιός Πλεύρης αγόρευε στη δίκη του πατέρα του για το ακραία αντισημητικό και φιλοχιτλερικό πόνημα “Εβραίοι, όλη η αλήθεια”, υποστηρίζοντας ότι “εμείς κάνουμε μάχη κατά του ρατσισμού μέσα από αυτό το βιβλίο” (11/9/07).

 

Αν κάποιος θέλει να πληροφορηθεί τις απόψεις του υιού Πλεύρη για τον τομέα της Υγείας καλό είναι να αναζητήσει τις σχετικές ερωτήσεις που είχε καταθέσει στη Βουλή.

 

Από τις 200 ερωτήσεις της διετίας 2010-2012 προς το υπουργείο Υγείας, τις περισσότερες από τις οποίες συνυπογράφει ο Άδωνις Γεωργιάδης, διαπιστώνουμε ότι “πρόβλημα υγείας” ο κ. Πλεύρης θεωρεί κυρίως την ύπαρξη μεταναστών και προσφύγων, τους Ρομά και τους τοξικοεξαρτημένους...

 

Μένει ένα τελικό ερώτημα. Για ποιο λόγο θεώρησε ο κ. Μητσοτάκης τον υιό Πλεύρη κατάλληλο ειδικά για το υπουργείο Υγείας;

 

Και πώς συνδέεται η επιλογή αυτή με το γεγονός ότι το ίδιο υπουργείο είχε εμπιστευθεί ο Αντώνης Σαμαράς στους άλλους δύο όψιμους νεοδημοκράτες που προέρχονται από το ΛΑΟΣ, τον Άδωνη Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη;

 

Για ποιο λόγο, λοιπόν, θεωρούν οι δύο νεοδημοκράτες Αρχηγοί ότι οι μαθητές του Γιώργου Καρατζαφέρη είναι ενδεδειγμένοι για το συγκεκριμένο υπουργείο;

 

Δυστυχώς η λύση του αινίγματος είναι πολύ απλή. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν πολιτεύθηκε μόνο ως εκπρόσωπος των χουντικών, των φιλοβασιλικών και των συνωμοσιολόγων.

 

Υπήρξε ταυτόχρονα εκφραστής των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και σκληρός υποστηρικτής της ιδιωτικοποίησης...

 

Όταν το ΛΑΟΣ γιόρτασε τον Σεπτέμβριο του 2011 την επέτειο των 11 χρόνων του στη Θεσσαλονίκη ο πρώτος που χειροκροτούσε τον κ. Καρατζαφέρη στο Βελλίδειο ήταν ο μεγιστάνας των ιδιωτικών κλινικών Γιώργος Αποστολόπουλος.

 

Τιμούσε ασφαλώς την πρόταση του Καρατζαφέρη προς το υπουργείο Υγείας να αναθέτει “σ' έναν ιδιωτικό φορέα όλες τις αξονικές, όλες τις μαγνητικές, όλα τα εγκεφαλογραφήματα” για να του έρχεται “φθηνότερα”.

 

Αυτά θαυμάζει στα πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ ο κ. Μητσοτάκης και όχι μόνο...”.

 

Ο Θάνος Πλέυρης, δηλαδή, είναι ήδη δικτυωμένος με την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

 

Επειδή η κυβέρνηση, δηλαδή ο Κούλης (ως μεταφασίστας βιοεξουσιαστής πρωθυπουργός) περισσότερο από τις εκατόμβες των νεκρών φοβάται τα λοκντάουν, έβαλε σε λόκνταουν το ΕΣΥ δίνοντας εντολή -με ημερομηνία 22/11/21- στις ΥΠΕ για τον “...περιορισμό των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων κατά ποσοστό έως και 80%...”, προκειμένου να αντιμετωπίσει το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπός του κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών παραδέχθηκε ότι οι ασθενείς που δεν θα βρουν διαθέσιμο χειρουργείο θα καταλήξουν στις ιδιωτικές κλινικές “...Υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα μέσω της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα να γίνουν και εκεί τα χειρουργεία...”!!!

 

Οι προθέσεις και οι φιλοδοξίες του Κούλη (ως νεοφιλελεύθερος ναζιστής) είχαν αποκαλυφθεί από τον Άδωνη Γεωργιάδη. Ο υπ. Ανάπτυξης μιλώντας στις εργασίες του “Καθημερινή 1st Health Summit”, τόνισε τη σημασία των επενδύσεων κυρίως σε ιδιωτικά νοσοκομεία ή ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

 

Με το κλείσιμο του 80% των χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, οι ασθενείς θα στραφούν αναγκαστικά στις ιδιωτικές κλινικές.

 

Εκεί που ο υπουργός Ανάπτυξης βλέπει κοσμογονία επενδύσεων, την ώρα που συμπολίτες μας στοιβάζονται σε ράντζα και παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, εκεί “πεθαίνουν άνθρωποι με έναν σωλήνα στη τραχεία σε ράντζα έξω από ΜΕΘ” σημειώνει η Όλγα Γεροβασίλη.

 

“...Ψευδοπρόβλημα -ότι κάποιοι διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ... Ξέρετε πολύ καλά πως κάποιος μπαίνει στη ΜΕΘ όταν έχει χάσει κάθε ελπίδα... εκεί (ο γιατρός) είναι σαν να τον παραδίδει στον θεό και πριν τον παραδώσει τον βάζει στην ΜΕΘ...”!!!, δηλώνει διά του Μπάμπη Παπαδημητρίου ο Κούλης που, μαζί με τον Γεραπετρίτη υποστηρίζουν ότι με περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε και περισσότερους νεκρούς!!!

 

“...Πάρτε το πίσω τώρα...” έγραψε οργισμένος ο νευροχειρουργός στο Νοσοκομείο Νίκαιας και γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου απευθυνόμενος στην κυβέρνηση “...Είστε ύποπτοι δωροληψίας από τους ιδιώτες μεγαλοκλινικάρχες, κάντε μου μήνυση...” και συμπλήρωσε “...Ο εκδότης, ο δεσπότης, και ο υπουργός βρίσκουν την πίσω πόρτα προς το κλειστό χειρουργείο, όπως τη βρίσκουν και προς τη ΜΕΘ με θυρωρούς καθεστωτικούς καθηγητές. Ο αποκλεισμός από τη ζωή με διατάγματα αφορά τους κοινούς θνητούς, το 99% του πληθυσμού...”.