Μικρό... καλάθι κρατούν οι ξενοδόχοι της Δράμας ενόψει των Χριστουγεννιάτικων διακοπών με αφορμή και την έναρξη της «Ονειρούπολης», κάτι που θα επηρεάσει και την Καβάλα

 

Σύμφωνα με όσα είπε στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας, Άγγελος Καλλίας, περιμένουν το 50% του 2019. 

 

«Είναι μία περίεργη χρονιά. Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί. Υπάρχει ενδιαφέρον αλλά ο κόσμος είναι επιφυλακτικός. Η χρονιά θα μας εκπλήξει γιατί οι κρατήσεις θα γίνουν όλες την τελευταία στιγμή εξαιτίας της πανδημίας. Ο θέλει αλλά φοβάται να ταξιδέψει», είπε ο κ. Καλλίας.  

 

«Δεν είναι όλα τα ξενοδοχεία ανοιχτά στη Δράμα και εκτιμά ότι δεν θα ανοίξουν τους επόμενους μήνες γιατί δεν αντέχουν οικονομικά, ενώ καθοριστικό ρόλο παίζει το λειτουργικό κόστος», συμπλήρωσε. 

 

Όπως εξήγησε τα ξενοδοχεία της Δράμας, άλλες χρονιές, μέχρι τέλη Νοεμβρίου είχαν πληρότητες έως και 80% γεγονός κάτι που αποτελούσε κίνητρο να έρχονται επισκέπτες και στην Καβάλα

 

Για τη μη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου του Φαλακρού επισήμανε ότι αποτελεί ακόμα ένα πλήγμα.

 

«Είναι μία άσχημη συγκυρία. Ενώ προτείνω την εμπλοκή ιδιώτη ώστε να μπορεί να γίνει ένα ουσιαστικό θεματικό πάρκο. Να μην έχει βασική λειτουργία την εξάρτηση από το χιόνι αλλά τις δράσεις οι οποίες μπορούν να γίνουν με το χιόνι αν και όταν θα υπάρξει αυτό», είπε ο κ. Καλλίας.

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: