Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας (μέλος της ΕΕΔΥΕ) καταδικάζει τις πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του προανήγγειλε την αποστολή ελληνικών μάχιμων ενόπλων δυνάμεων στο Σαχέλ, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη η ιμπεριαλιστική αποστολή της Γαλλίας και σφοδρές συγκρούσεις, για τον έλεγχο της - στρατηγικής εμπορικής σημασίας και πλούσιας σε φυσικούς πόρους - περιοχής της Υποσαχάριας Αφρικής.

 

Πολύ γρήγορα, μετά την υπογραφή της επικίνδυνης Ελληνογαλλικής Συμφωνίας, αποκαλύπτεται πως η Συμφωνία αυτή, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας μας. Πρόκειται για μια Συμφωνία επιθετική, που αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα του βαθέματος της εμπλοκής της χώρας μας.

 

Οι “κοινές αξίες” και τα “κοινά συμφέροντα”, για τα οποία κάνει λόγο στη συνέντευξή του ο υπουργός Άμυνας είναι ξένα ως προς τις πραγματικές ανάγκες και τα συμφέροντα της λαϊκής οικογένειας. Πρόκειται για τα συμφέροντα ξένων και ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων. 

 

Φανερώνεται η υποκρισία της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των κομμάτων του ευρωατλαντισμού, που παρά τις επιμέρους δήθεν διαφοροποιήσεις τους, συναινούν μέχρι κεραίας με την επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να τσακώνονται μεταξύ τους σχετικά με τα “ανταλλάγματα” που αποκόμισε η κυβέρνηση από τη συμμετοχή της σε αυτές τις αποστολές.

 

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στα γεγονότα των τελευταίων ημερών με τη γιγαντιαία ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή απόβαση πολεμικού υλικού και στρατιωτικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη, πουαποδεικνύουν πως από τη μετατροπή της χώρας μας σε πολεμικό ορμητήριο για τα ευρωατλαντικά συμφέροντα, ο λαός μας όχι μόνο δεν έχει να κερδίσει απολύτως τίποτα, αλλά αντίθετα, γίνεται στόχος αντιποίνων.

 

Οι εξελίξεις απαιτούν ετοιμότητα κι επαγρύπνηση. Δυναμώνουμε τηνπάλη ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Ο λαός με την πάλη του μπορεί να βάλει εμπόδια σε αυτή την πολιτική.

 

Τώρα είναι η ώρα για κλιμάκωση του αγώνα για την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής, της Ελληνογαλλικής και όλων αυτών των ιμπεριαλιστικών Συμφωνιών, για το ξήλωμα των βάσεων του θανάτου από τη χώρα, για την επιστροφή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό, για την αποδέσμευση από τη “σφηκοφωλιά” του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

δελτίο Τύπου