«Η Εnergean έχει επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια παραπληροφόρησηςχειραγώγησης της κοινής γνώμης που στόχο έχει την δυσφήμηση του Σωματείου μας και την κατατρομοκράτηση των μελών μας» αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας. 

 

«Με συνεχή έκδοση δελτίων τύπου που αναπαράγουν σχολιασμούς από τους τοπικούς συνεργάτες τους έφτασαν στο σημείο να κινητοποιήσουν ολόκληρο τον μηχανισμό της αστυνομικής διεύθυνσης για την προστασία μιας προσχηματικής διαδικασίας διαβούλευσης, με κύριο στόχο την κατασυκοφάντησή μας» τονίζει το Σωματείο. 

 

Αναλυτικά όσα αναφέρει στο δελτίο Τύπου το Σωματείο Εργαζομένων στα Πετρέλαια:  

 

•          "Η προσπάθεια της energean των Αύγουστο να βαπτίσει τις απολύσεις και την εργολαβοποίηση μας, «εθελούσια έξοδο» έπεσε στο κενό.

 

•          Η προσπάθεια εκφοβισμού μας με την απομάκρυνσηαπόλυση των Διευθυντών και δύο συναδέλφων μας, δυνάμωσε τον ΑΓΩΝΑ μας.

 

•          Η προσπάθεια να βαπτίσει με προσχηματική διαβούλευση σε διαθεσιμότητα την εκ περιτροπής εργασία θα πέσει επίσης στο κενό σύντομα.

 

•          Όλες οι ενέργειές τις μέχρι σήμερα προκάλεσαν την αντίδραση των θεσμικών φορέων, οι οποίοι δικαίωσαν τις θέσεις μας και έδωσαν στην εργοδοσία τις απαντήσεις που πρέπει, όσον αφορά το προσωπικό που είναι απαραίτητο για την ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου. Γιατί η εταιρεία αγνοώντας παντελώς το πως λειτουργεί ο Πρίνος μπερδεύει το προσωπικό φύλαξης με το προσωπικό ασφαλείας και διακινδυνεύει όχι μόνο τις δικές μας ζωές, για τις οποίες δεν δίνει «δεκάρα» αλλά και την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής.

 

- Τα ψέματά σας μας κάνουν πιο δυνατούς.

 

- Η επιθετικότητά σας μας ενώνει. 

 

- Οι εκφοβισμοί σας μας αφήνουν αδιάφορους.

 

Τίποτε δεν μας χαρίστηκε όλα τα κατακτήσαμε με πολύ κόπο. Το ότι μας εκμεταλλευτήκατε όλα αυτά τα χρόνια  ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.

 

Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ"

 

 

για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος        Ο Γεν. Γραμματέας

 

Μ. Κελαϊδάκης     Στ. Τσάγκας