Σε όσους κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για ψέματα σχετικά με την εξαίρεση της Αν. Μακεδονίας από την Επιτροπή για τη Θράκη απαντά χωρίς να τους κατονομάζει η βουλευτής Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου. 

 

Συγκεκριμένα, στην απάντησή της διευκρινίζει τα εξής: 

 

Επειδή κάποιοι, οι οποίοι συμμετείχαν στην Επιτροπή για τη Θράκη, κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για ψέματα σχετικά με την εξαίρεση της Αν. Μακεδονίας από την Επιτροπή για τη Θράκη, αντί άλλων απαντήσεων, τονίζω:

 

α) στη Διάσκεψη των Προέδρων, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ζήτησαν να διευρυνθεί η γεωγραφική αρμοδιότητα της Επιτροπής για όλη την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας, όμως το αίτημα αυτό απορρίφθηκε

 

β) η πρόταση του πρωθυπουργού προς τον πρόεδρος της Βουλής ήταν η Επιτροπή "ανταποκρίνεται στο αίτημα των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών φορέων της Θράκης". Μόνο.

 

γ) Στις 12 Νοεμβρίου, ζητήσαμε (για μία ακόμα φορά) να επεκταθεί το αντικείμενο της Επιτροπής και στην Αν. Μακεδονία. Η ΝΔ απέρριψε την πρόταση μας.

 

δ) Οι κυβερνητικοί βουλευτές της Καβάλας και της Δράμας είναι απόλυτα ικανοποιημένοι, γιατί στο τελικό πόρισμα γίνεται αναφορά στις δύο πόλεις 32 φορές! Κατ' αρχάς να τονίσω ότι για την Καβάλα γίνεται αναφορά 9 φορές, για τη Θάσο 4 και για τη Δράμα 11.

 

Ξέρετε πόσο γίνονται για τις άλλες ΠΕ της ΠΑΜΘ;

 

Για τη Ροδόπη 50,
για την Ξάνθη 65,
για τον Έβρο 100.

 

ε) Αντί άλλων σχολίων και για να προλάβω τους τσαρλατανισμούς ορισμένων, παραθέτω το τελικό κείμενο. Αν σ' αυτό δείτε κάτι για το λιμάνι της Καβάλας, τη σύνδεση του λιμανιού με τους Τοξότες, τα Τενάγη των Φιλίππων, τα παρεμβατικά έργα για τη Θάσο, εδώ θα είμαι να το συζητήσουμε.

 

ΥΓ1. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατέθεσε πόρισμα ΜΟΝΟ για τη Θράκη, γιατί αυτή ήταν η εντολή του προεδρείου της Βουλής. Εμείς δεν θα κοροϊδέψουμε τον κόσμο με μικροαναφορές στην Καβάλα και τη Δράμα και με ένα ανισοβαρές πόρισμα.

 

ΥΓ2. Μπράβο στην κυβερνητική πλειοψηφία που ψήφισε για την ίδρυση γραφείου στις Βρυξέλλες, που υπάρχει ήδη! Αριστεία παντού!

 

Εδώ το κείμενο που ψήφισαν (μεταξύ άλλων) οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές Καβάλας και Δράμας: