Επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στέλνουν 7 εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων του νομού Καβάλας απευθύνοντας έκκληση στον πρωθυπουργό για παραμονή στο ευρώ και υπογραφή συμφωνίας με τους εταίρους, «χωρίς διλήμματα και δημοψηφίσματα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Την κοινή επιστολή υπογράφουν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Καβάλας (εμποροβιομηχανικού), του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αν. Μακεδονίας, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Αν. Μακεδονίας, του Συνδέσμου Βιομηχάνων Αν. Μακεδονίας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών νομού Καβάλας, του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας και του Συνδέσμου Ξενοδόχων Ν.Καβάλας.

 

 

Η επιστολή είναι η εξής:

 

Καβάλα, 1 Ιουλίου 2015

 

Προς:     Πρωθυπουργό της χώρας

κ. Αλέξη Τσίπρα

 

 

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

 

Η χώρα και η κοινωνία μας βιώνουν πρωτοφανή γεγονότα και καταστάσεις και με αγωνία παρακολουθούμε τις τραγικές εξελίξεις.

 

Το τραπεζικό σύστημα καταρρέει και μαζί του η οικονομία η οποία τα τελευταία χρόνια συνεχώς συρρικνώνεται και έρχεται πλέον και η χαριστική βολή. Με κλειστές τις τράπεζες, σταματάει η λειτουργία της οικονομίας, και είναι θέμα χρόνου να σταματήσει και η παραγωγή και η απασχόληση στην χώρα μας. Είναι θέμα χρόνου να πάψει κάθε δραστηριότητα που δημιουργεί εισόδημα και χρηματοδοτεί το κράτος και την κοινωνική πρόνοια.

 

Χωρίς την απαιτούμενη ρευστότητα οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες, που στηρίζουν στο σύνολο την εθνική οικονομία αναγκάζονται να κλείσουν, αφού δεν μπορούν να εισπράξουν τις απαιτήσεις τους, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους, ούτε καν να πληρώσουν τους εργαζόμενους τους.

 

Αυτή την ύστατη στιγμή, που η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική καταστροφή, πρέπει να βάλλετε πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον, να σταματήσετε τον διχασμό που δημιουργείται μέσα στον λαό μας και να παλέψετε προκειμένου να βρεθεί μια βιώσιμη λύση μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς διλήμματα και δημοψηφίσματα.

 

Στηρίζουμε την προσπάθεια για μια Εθνική Στρατηγική που θα συνεχίσει να έχει την πατρίδα μας μέσα στον χάρτη της Ευρωπαϊκής οικογένειας.

 

Όσοι πιστεύουν ότι με την επιστροφή στην δραχμή τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα, δεν έχουν να παρά να διαβάσουν παλαιότερες δηλώσεις του σημερινού -Υπουργού Οικονομίας που μιλούσε για την φτωχοποίηση του 80% των Ελλήνων.

 

Σας ενθαρρύνουμε στις επίπονες προσπάθειες σας, που πρέπει να τις συνεχίσετε και με υπευθυνότητα και σύνεση, να προχωρήστε σε συμφωνία με τους εταίρους μας, και να φέρετε θετικά αποτελέσματα προκειμένου η χώρα να περάσει αυτή την δύσκολη κατάσταση που διέρχεται, ειδάλλως σε κάθε άλλη περίπτωση, οι συνέπειες θα είναι εφιαλτικές και μια μεγάλη εθνική τραγωδία θα συμπαρασύρει όλους μας.

 

 

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΘΕΟΛΟΓΗΣ ΒΕΝΕΤΗΣ

 

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ       

ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

 

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΤΖΑΛΗΣ