Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης ενημερώνει τους ενδιαφερομένους νέους παραγωγούς ότι άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων για ένταξη στο νέο πρόγραμμα των «Νέων Γεωργών» προϋπολογισμού 420 εκατ. ευρώ. 

 

Στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί η  δυνατότητα σε περισσότερους από 11.000 νέους να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, με βασική προϋπόθεση την ύπαρξη επιχειρηματικού σχεδίου.

 

•          Το ποσό της ενίσχυσης ανάλογα με τον τόπο μόνιμης κατοικίας και την παραγωγική κατεύθυνση της εκμετάλλευσης κυμαίνεται από 35.000 έως 40.000 ευρώ και είναι υπερδιπλάσιο από το προηγούμενο πρόγραμμα.

 

•          Η ενίσχυση καταβάλλεται σε δύο δόσεις: Η πρώτη, με την ένταξη του δικαιούχου στο μέτρο, αφορά το 70% του συνολικού ποσού ενίσχυσης, ενώ η δεύτερη κατά την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου.

 

•          Σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι για πρώτη φορά η διαδικασία υποβολής φακέλου και εγγράφων, αλλά και η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά.

 

•          Στόχος είναι τα χρήματα να δοθούν στους νέους γεωργούς μέσα σε διάστημα το πολύ 6-7 μηνών.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: « Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού μας για ενίσχυση των «Νέων Αγροτών» γίνονται πραγματικότητα. Ο ρόλος του πρωτογενούς τομέα στην ελληνική οικονομία είναι αδιαμφισβήτητος και γι’ αυτό τα μέτρα ενίσχυσης των Αγροτών μας θα συνεχίσουν να λαμβάνονται με αδιάκοπους ρυθμούς». 

 

(δελτίο Τύπου)