Συγκλονίζουν τα λόγια της 26χρονης Μαρίας η οποία ήταν έγκυος και χρειάστηκε να νοσηλευτεί εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο. 

 

Η Μαρία, η οποία ζει στη Δράμα, γλίτωσε στο παρά πέντε τη διασωλήνωση βράδυ με τους γιατρούς να προχωρούν σε καισαρική τομή. Όπως λέει η ίδια το νεογνό χαίρει άκρας υγείας.

 

Η 26χρονη μιλά στο LIVE NEWS μέσα από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκείνη και η νεογέννητη κορούλα της σε ξεχωριστά δωμάτια.

 

«Χάλια ακόμα, έχω οξυγόνο, πολλά- πολλά δεν ξέρω ακόμα αλλά πειράχτηκαν τα πνευμόνια. Το μωρό είναι μια χαρά δεν έχει τίποτα», δήλωσε η 26χρονη έγκυος.

 

«Έπρεπε να μου το πάρουν γιατί μου πίεζε τα πνευμόνια, μου πίεζε η μικρή. Μπήκα στον μήνα μου εχθές. Το μωρό είναι φυσιολογικό, μπήκα στον μήνα μου και το έκανα», ανέφερε η 26χρονη.

 

Μόνο μια φορά κατάφερε να δει το αγγελούδι που έφερε χτες στον κόσμο. Όπως λέει, αυτό είναι το δυσκολότερο κομμάτι που καλείται να αντιμετωπίσει. «Το είδα μόνο την πρώτη ήμερα, στις 15 του μηνός, χθες» υπογράμμισε.

 

 «Με το που βγω θα εμβολιαστώ»

 

Η Μαρία είναι μία από τις δεκάδες εγκυμονούσες που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν όσο κυοφορούσαν. Τελικά νόσησε και βρέθηκε να νοσηλεύεται εκείνη και το μωρό της στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

 

Στο ερώτημα αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω και αν θα έκανε το εμβόλιο, η 26χρονη τονίζει ότι «το φοβάμαι πάλι για ένα μωρό, αλλά εγώ θα το κάνω σίγουρα όταν βγω. Το πρώτο πράγμα που θα κάνω».

 

«Δεν πονάω αμάν, από τον βήχα μου απλώς, τα πνευμόνια μου πονάνε. Με πίεζε και η μικρούλα , επειδή ήταν μεγάλη και έπρεπε να την βγάλουμε. Έπρεπε να βγει, μου πίεζε τα πνευμόνια το μωρό», τόνισε η 26χρονη.

 

Η 26χρονη παραμένει σε απλή κλίνη στο νοσοκομείο με μάσκα οξυγόνου μετρώντας τις μέρες, τις ώρες και τα λεπτά μέχρι να ξαναπάρει στην αγκαλιά της το αγγελούδι της.

 

«Γέννησε στην άλλη μαιευτική κλινική από όσο ξέρω είναι καλά και σταθερή, όπως και το παιδάκι. Το άσχημο είναι ότι έχουμε πολλά βαριά περιστατικά το τελευταίο διάστημα, ‘όπου τα παιδιά πρέπει να βγουν γρήγορα με καισαρική για να μπορέσει να αναπνεύσει η μητέρα», δήλωσε ο Απόστολος Αθανασιάδης  Διευθυντής Γ’ Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

 

«Πέρασα πάρα πολύ δύσκολα. Δεν είχα οξυγόνο και έκανα πυρετό. Από το προηγούμενο Σάββατο 6 του μηνός μέχρι και τις 15. Το νοσοκομείο της Δράμας με έφερε στο Ιπποκράτειο και εκεί αναγκαστικά έπρεπε να βγάλουμε το παιδάκι γιατί μου πίεζε τους πνεύμονες», σημείωσε η 26χρονη.

 

Η ίδια δεν γνωρίζει πως κόλλησε τον ιό και η προχωρημένη εγκυμοσύνη της δυσκόλεψαν την κατάσταση.

 

«Δεν το εμπιστευόμουν. Τώρα σίγουρα θα το κάνω. Ξέρω πως είναι και πραγματικά είναι δύσκολα», παραδέχτηκε η 26χρονη.

 

Η Μαρία υποστήριξε πως ο γυναικολόγος της την συμβούλεψε να εμβολιαστεί αφού γεννήσει.

 

«Το επίσημο όργανο το δικό μας η Ελληνική Γυναικολογική Μαιευτική Εταιρεία έχει εκδώσει οδηγία από τον Μάϊο του 2020 ότι πρέπει οι έγκυες να εμβολιάζονται», ξεκαθάρισε ο κ. Αθανασιάδης.

 

«Χρησιμοποιούνται για να μην κάνουν το εμβόλιο διάφορα επιχειρήματα», κατέληξε.

 

Ο Αθανασιάδης υπογράμμισε πως οι έγκυες είναι μια ευάλωτη ομάδα και πρέπει απαραιτήτως να εμβολιάζονται.

 

Δείτε το βίντεο: 

 

 

Πηγή: megatv.com