Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ, με επικεφαλής το γραμματέα της, Κώστα Κουκούλα, επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, πραγματοποίησε περιοδεία στους εργαζόμενους και σε ασθενείς του νοσοκομείου και συναντήθηκε με το διοικητή του Νοσοκομείου και την πρόεδρο του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων, στα πλαίσια των πανελλαδικών δράσεων του Κόμματος για την υγεία. 

 

Υπήρξε ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, εν μέσω 4ου κύματος της πανδημίας, που το έχουν φτάσει σε οριακή λειτουργία. Ο λαός της Καβάλας για μια ακόμα φορά κινδυνεύει να έρθει αντιμέτωπος με τη μετατροπή του δημόσιου συστήματος υγείας σε "μονοθεματικό".

 

Ήδη είναι καλυμμένες το σύνολο των κλινών ΜΕΘ COVID (6) και ο μόνος σχεδιασμός από ‘δώ και μπρος προβλέπει «χρησιμοποίηση» των υπολοίπων ΜΕΘ για COVID περιστατικά (άρα να μην μπορεί το νοσοκομείο να καλύπτει άλλα περιστατικά, χειρουργεία κλπ) και διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ.

 

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, μετά και την κυβερνητική απόφαση να θέσει σε αναστολή τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς, έχει διαμορφώσει όρους ακόμα μεγαλύτερης εντατικοποίησης και έχει φέρει τους υγειονομικούς σε κατάσταση πλήρους εξάντλησης, με χιλιάδες ρεπό και άδειες χρωστούμενες, με αλλεπάλληλες μετακινήσεις προσωπικού από κλινική σε κλινική, με διαρκή "μπαλώματα". Ιδιαίτερα έντονα παραμένουν τα προβλήματα με τα κενά στο νοσηλευτικό προσωπικό.

 

Παράλληλα προχωρά το σχέδιο της κυβέρνησης για παραπέρα εμπορευματοποίηση και είσοδο των ιδιωτών, με τις συμπράξεις με εργολάβους για απασχόληση προσωπικού με ολιγόμηνες συμβάσεις. 

 

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ ενημέρωσε το διοικητή του Νοσοκομείου και τα μέλη του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων για τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ. Για τη δυνατότητα που υπάρχει με βάση την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνικής, την άνοδο της παραγωγικότητας της εργασίας, να απολαμβάνει ο λαός ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας και πρόνοιας, με πλήρη κάλυψη όλου του πληθυσμού σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες αποκατάστασης, τακτική παρακολούθηση των χρονίως πασχόντων, ειδική μέριμνα για τα ΑΜΕΑ, πρόληψη και αντιμετώπιση των εργασιακών κινδύνων. 

 

Αναφέρθηκε επίσης στις ελπιδοφόρες πρωτοβουλίες εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων, όπως η προγραμματισμένη κινητοποίηση στο Νοσοκομείο στις 10 Νοέμβρη, για την ανάδειξη των προβλημάτων και τη διεκδίκηση μέτρων εδώ και τώρα για την προστασία της υγείας του λαού.

 

Για να μπει φρένο στη διαχείριση της πανδημίας με κριτήριο τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων που μέχρι σήμερα καθορίζουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης και οδηγούν από τη μία παλινωδία στην άλλη.

 

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των υγειονομικών για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα για προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας, για την ένταξή τους στα ΒΑΕ.

 

Για να αρθεί η απαράδεκτη απόφαση για τις αναστολές εργασίας και παράλληλα να υπάρξει ένα πλήρες εμβολιαστικό πρόγραμμα με έμφαση στην διεξοδική επιστημονική ενημέρωση όλου του πληθυσμού, με την αναγκαία φαρμακοεπαγρύπνηση. Για να σταματήσει το εμβόλιο να γίνεται μέσο διαίρεσης των εργαζομένων αλλά πραγματικό όπλο της επιστήμης για την καταπολέμηση της πανδημίας.

 

Η Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Καβάλας 

 

(δελτίο Τύπου)