«Δυστυχώς ακόμη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ και από την τοπική εκπροσώπησή του επενδύει στην καταστροφολογία ως σανίδα πολιτικής του σωτηρίας» λέει σε ανακοίνωση - απάντηση της τοπικής ΝΔ προς τη Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την έξαρση της πανδημίας στην περιοχή μας (δες ΕΔΩ). 

 

Η ανακοίνωση της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας: 

 

«Το έκανε όλα τα χρόνια της κρίσης για να αναρριχηθεί στην εξουσία, με βαριές συνέπειες για τη χώρα, ανακόπτοντας της έξοδο μας από τα μνημόνια αρκετά χρόνια νωρίτερα και επιβαρύνοντας τους πολίτες ακόμη περισσότερο.  Το κάνει και τώρα, σε μιαν απέλπιδα προσπάθεια να  παραμείνει στην επικαιρότητα. Όμως η στάση του γίνεται πλέον μακάβρια. 

 

Η πανδημία έχει ως γνωστόν ανατρέψει πολλές βεβαιότητες.

 

Υγειονομικά συστήματα, πολύ ισχυρότερα από το δικό μας, και όχι στην κατάσταση που το παρέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση, έχουν φτάσει στα όρια τους.

 

Κοινωνίες περισσότερο πειθαρχημένες από τη δική μας, δυσκολεύονται να επιτύχουν την ισορροπία και να βρουν το νέο βηματισμό στο πλαίσιο της παρατεταμένης υγειονομικής κρίσης. 

 

Η Ελλάδα κατόρθωσε, με την κυβέρνηση της Ν.Δ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, να σταθεί με αξιοπρέπεια μέσα σε αυτό το σκοτεινό πλαίσιο.

 

Απέτρεψε την είσοδο και εξάπλωση του ιού στο πρώτο κύμα και οργανώθηκε για την αντιμετώπιση των επόμενων κυμάτων και της εμβολιαστικής καμπάνιας με τον καλύτερο τρόπο. Χρόνιες δυσλειτουργίες του συστήματος ξεπεράστηκαν και καινοτόμες πρακτικές υιοθετήθηκαν (ιδιαίτερα στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και την ενημέρωση των πολιτών γι’ αυτό).

 

Στήριξε την οικονομία και τους πληττόμενους συμπολίτες μας και κράτησε την κοινωνία όρθια και δεμένη. 

 

Δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσεις όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στο πλαίσιο μιας περιόδου εκτάκτου ανάγκης. Όλοι θα θέλαμε και το καλύτερο. Ωστόσο η χώρα παραμένει σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πάνω από το μέσο όρο τόσο στα κρούσματα, όσο και στον θλιβερό απολογισμό των απωλειών ανθρώπινων ζωών. Παρά επίσης το ότι, κόντρα στα θρυλούμενα, το ποσοστό των συμπολιτών μας που εμβολιάστηκε δεν είναι χαμηλό. 

 

Καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ την κρίσιμη ώρα, όπου φαίνεται πως η επαγρύπνηση και η κοινωνική συσπείρωση είναι το ίδιο αναγκαία, όσο στην αρχή της πανδημίας, να συστρατευτεί στο αγώνα για ένταση του εμβολιαστικού προγράμματος και για προώθηση των απαραίτητων μέτρων για να μπορέσει η χώρα να παραμείνει ανοιχτή  και οικονομία να λειτουργεί, ιδιαίτερα μάλιστα υπό τις παρούσες αντίξοες διεθνείς εξελίξεις. 

 

Δεν περισσεύει κανείς και η μαύρη προπαγάνδα δε βοηθά. 

 

Ας μην ξεχνά ο ΣΥΡΙΖΑ πως ενίοτε ... με ξένα κόλλυβα.... γίνεται και μνημόσυνο... το δικό του»

                                                                      

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΕΠ  Ν.Δ. ΚΑΒΑΛΑΣ 

 

Η γραμματέας: Στέλλα Παπαδοπούλου 

 

Ο πρόεδρος: Χαράλαμπος Δράκος