«Η κυβέρνηση και η επιστημονική κοινότητα έκαναν αυτό που έπρεπε ώστε να ενημερώσει τους πολίτες για το εμβόλιο. Θα πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη μάχη οι μητροπολίτες και οι ιερείς στις εκκλησίες», δηλώνει μεταξύ άλλων στον KavalaNews 102.8 ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ Βασίλης Φεύγας

 

«Είναι θέμα ατομικής ευθύνης να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, τον κοινωνικό μας περίγυρο. Δεν πρέπει να υποτιμούμε το 40% της ελληνικής κοινωνίας που δεν έχει κάνει το εμβόλιο. Σε αυτούς τους ανθρώπους μιλάμε με λογική. Υπήρχε μία ολοκληρωμένη καμπάνια για το εμβόλιο και την αναγκαιότητα του. Υπάρχει ένα 40% που είτε πιστεύει το διαδίκτυο», είπε ο Βασίλης Φεύγας

 

«Αν κάποιος παρασύρεται από φήμες, σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Το γιατί υπάρχει μεγάλος αριθμός που αρνείται να εμβολιαστεί έχει να κάνει και με άλλα ζητήματα», συμπληρώνει. 

 

«Υπάρχει μία εμμονική αντίληψη από ένα σκληρό πυρήνα σχετικά με το εμβόλιο το οποίο παρασύρει ανθρώπους που δεν είναι αρνητές του εμβολίου αλλά έχουν μία ανασφάλεια και αμφιβολία. Χρειάζεται μεγαλύτερη δρασατηριοποίηση και άλλων φορέων που μπορούν να επηρεάσουν όσους αρνούνται το εμβόλιο» τονίζει. 

 

Για την υπόθεση με τον 20χρονο Ρομά και την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

 

«Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τί συνέβη εκείνο το βράδυ. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις όμως που υπάρχουν σε όλους του Έλληνες πολίτες απέναντι στο νομό και την τάξη. Θέλουμε μία Αστυνομία αποτελεσματική η οποία δεν μπορεί να πυροβολεί με το παραμικρό», είπε ο κ. Φεύγας. 

 

Για τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία

 

«Υπάρχει η πολιτική του υπουργείου Παιδείας το οποίο λαμβάνει τα δεδομένα σε τοπικό επίπεδπο ώστε τα σχολεία να είναι πιο λειτουργικά. Προφανώς για να συγχωνευθούν τμήματα υπάρχει η επιτορπή που ελέγχει αυτά τα πράγματα και αν υπήρχε πρόβλημα με τα 28 άτομα θα παρέμβαινε και θα έκανε τις συστάσεις» δήλωσε.  

 

Για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ ο κ. Φεύγας, σημείωσε πως: «Είναι ένα θέμα που το παρακολουθούμε». 

 

Ακούστε όσα δήλωσε στον KavalaNews 102.8: