Η έκθεση “Άθως Τα Χρώματα της Πίστης”, του Καβαλιώτη Στράτου Καλαφάτη, μετά από δύο χρόνια καραντίνας παρουσιάζεται πανηγυρικά και στο σύνολό της με 140 έργα στις Διεθνείς Φωτογραφικές συναντήσεις “Φιλιππούπολη 2021”.

 

Οι “Διεθνείς Συναντήσεις Φωτογραφίας” είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, με πάνω από 40 χρόνια ιστορίας. 

 

Ανοίγει παραδοσιακά τη δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου σε ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο ενδιαφέρουσες φωτογραφικές εκδηλώσεις - εκθέσεις, διαλέξεις, παρουσιάσεις.

 

Ο Στράτος Καλαφάτης είναι για φέτος ο τιμώμενος καλλιτέχνης και ο Άθως αποτελεί την κεντρική έκθεση του φεστιβάλ και παρουσιάζεται στο εξαιρετικό δημοτικό μουσείο που λειτούργησε για πρώτη φορά το 2020.

 

Η έκθεση έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία και είδη έχει πάρει παράταση μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2021. 

 

Η εργασία "Άθως, Τα Χρώματα της Πίστης" ολοκληρώθηκε το 2012 μετά από 5 χρόνια συστηματικής φωτογράφισης. Το Σεπτέμβριο του 2014 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας στη Βίλα Καπαντζή στη Θεσσαλονίκη. 

 

Παράλληλα, κυκλοφόρησε το ομότιτλο βιβλίο από τις εκδόσεις Άγρα. Ακολούθησαν 15 μεγάλες εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

 

Την φωτογραφική έκθεση: “ΑΘΩΣ – ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ” είχαμε την χαρά να την δούμε στην Καβάλα και στη Δημοτική Καπναποθήκη , τέτοιες ημέρες πριν πέντε χρόνια το 2016. 

 

Στους τέσσερεις ορόφους του νεοκλασικού κτιρίου ο καβαλιώτης καλλιτέχνης μας αποκάλυψε τον αθέατο κόσμο της Αθωνικής Πολιτείας. 

 

Οι Φωτογραφίες είναι από τα εγκαίνια της έκθεσης, στη Φιλιππούπολη.