Σε πορεία διαμαρτυρίας προχωρούν την Δευτέρα 25/10 οι μαθητές του 2ου Λυκείου Καβάλας. Οι μαθητές αντέδρασαν με αποχή από τα μαθήματα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την συγχώνευση τμημάτων καια τώρα προχωρούν σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

 

«Όταν ξεκινήσαμε την απόχη μας ελπίζαμε σε μια γρήγορη και τεκμηριωμένη απάντηση έστω από την τοπική αυτοδιοίκηση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς Σήμερα, Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, κλείνουμε την 5η μέρα αποχής από τα μαθήματα», λένε οι μαθητές.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους: 

 

"Παρά την έμπρακτη στήριξη της κινητοποίηση μας από σχεδόν όλες τις ενώσεις/ συλλόγους που αφορούν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η τοπική αυτοδιοίκηση αρνείται να τοποθετηθεί μέχρι σήμερα. Περιττό να αναφέρουμε πως η αδυναμία της τοπικής αυτοδιοίκησης να παρέμβει επί του θέματος μας λυπεί ιδιαίτερα, καθώς νιώθουμε πως το αίτημα μας είναι λογικό και εφικτό.

 

Το πρόβλημα δεν περιορίζεται όμως εδώ. Η εντολή αυτή μας επηρεάζει όλους, μαθητές και καθηγητές, καθώς με την εφαρμογή της δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η επόμενη παράλογη εντολή, την οποία θα πρέπει να εφαρμόσουμε. 

 

Επειδή όμως η απραξία ισούται με ανοχή, καλούμε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο στην πορεία διαμαρτυρίας την οποία θα πραγματοποιήσουμε την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, στις 12 π.μ, η οποία θα ξεκινήσει από την πλατεία Καπνεργάτη, και θα καταλήξει στο κτήριο της Νομαρχίας.

 

Ο αγώνας μας ήταν και θα είναι συλλογικός, και δεν θα σταματήσει έως ότου επανεξεταστεί η επικίνδυνη για την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και την δημόσια υγεία απόφαση περί σύμπτυξης τμημάτων. Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και τον σύλλογο καθηγητών του Λυκείου μας, καθώς από την πρώτη στιγμή τάχθηκαν υπέρ μας".

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄τάξης του 2ου