Πάνω από 100 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό πρόκειται να απασχολήσει σε πρώτη φάση και σε βάθος πενταετίας θα ξεπεράσει τα 300 άτομα  η μονάδα παραγωγής αιθυλικής αλκοόλης γεωργικής προέλευσης που πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή της Νέας Καρβάλης.

 

Ο Σύρος επιχειρηματίας Ναουάφ Σαλάμεχ μίλησε στον KavalaNews 102,8 και στον Σπύρο Λάτσα με αφορμή την παρουσίαση της επένδυσης το περασμένο Σαββατοκύριακο στις εγκαταστάσεις του Ομίλου οινοπνευματωδών ποτών Alexandrion στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. 

 

Όπως τόνισε η επένδυση στην Καβάλα θα ξεκινήσει άμεσα μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης από την Πολεοδομία. 

 

Δήλωσε αισιόδοξος ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν ώστε να αρχίσει το έργο της κατασκευής του εργοστασίου και τόνισε πως είχε άριστη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς της Καβάλας.

 

Επισήμανε πως η επένδυση δεν πρόκειται να δημιουργήσει βλαβερές επιπτώσεις στο περιβάλλον, καθώς δεν πρόκειται για βιομηχανική αλκοόλη αλλά για γεωργική. 

 

Επίσης είπε πως αν δεν χαθεί χρόνος με τις άδειες και την αγορά της γης το εργοστάσιο θα είναι σε θέση να λειτουργήσει τα επόμενα δυο χρόνια. «Μόλις πάρουμε την άδεια κτίσματος θα δώσουμε και την παραγγελία για την κατασκευή των μηχανημάτων που απαιτούνται για τη λειτουργία του εργοστασίου», είπε συγκεκριμένα ο κ. Σαλάμεχ. 

 

Τέλος ο κ. Σαλάμεχ μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαδικασία της απόσταξης της αλκοόλης.