Η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης και η έκβασή της είναι το κομβικό σημείο ανάκαμψης της αγοράς, τόνισαν οι εκπρόσωποι επιμελητηρίων από όλη την Ελλάδα που βρέθηκαν στην Καβάλα για την έκτακτη γενική τους συνέλευση από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Παρών στην Καβάλα ήταν και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Εκφράστηκε ο έντονος προβληματισμός των επιμελητηρίων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και η αναμονή να βγει λευκός καπνός από την σύνοδο κορυφής των ευρωπαίων ηγετών την Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Τόσο ο πρόεδρός τους Κωνσταντίνος Μίχαλος, όσο και οι πρόεδροι των επιμελητηρίων που βρέθηκαν στην Καβάλα, είναι σαφείς ότι η Ελλάδα έχει έναν δρόμο, αυτόν της Ευρώπης και του ευρώ και η ελληνική οικονομία θέλει μια σοβαρή επανεκκίνηση την οποία μπορεί να κάνει η παρούσα κυβέρνηση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι πρόεδροι των επιμελητηρίων Ροδόπης, Ξάνθης, Σερρών, οι οποίοι επεσήμαναν ότι η αγορά είναι σε αναβρασμό και περιμένει αποτελέσματα μέσα στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης μια και οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα ήταν επώδυνη για την ελληνική οικονομία.

Κατά τα άλλα η γενική συνέλευση των επιμελητηριακών θεσμών συζήτησε και άλλα θέματα όπως την επιστροφή του καθεστώτος της επιδότησης 12% η οποία καθυστερεί εδώ και χρόνια βυθίζοντας τις επιχειρήσεις της Αν. Μακεδονίας και Θράκης στην απόγνωση.

Την κυβέρνηση στην γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στην Καβάλα εκπροσώπησε η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, κορυφαίο στέλεχος των ΑΝΕΛ.