Στιγμές συγκίνησης αλλά και υπερηφάνειας καταγράφηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε στην Καβάλα το ΚΕΘΕΑ για την αποφοίτηση 155 ανθρώπων από τα θεραπευτικά του προγράμματα σε όλη την Ελλάδα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 20 Ιουνίου στο Κάστρο και τα 155 μέλη των προγραμμάτων έλαβαν τα διπλώματα αποφοίτησης.

Πολύς κόσμος έδωσε το παρών και το χειροκρότημα επιβράβευσης και ενθάρρυνσης περίσσεψε.

Ανάμεσα σε αυτούς που έδωσαν το παρών ήταν και ο γνωστός σεφ και τηλε-μάγειρας Ηλίας Μαμαλάκης, ο οποίος είναι και μέλος στην διοίκηση του ΚΕΘΕΑ.

Οι 155 απόφοιτοι των προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ που βραβεύτηκαν στην Καβάλα, προέρχονταν από τις εξής δομές του ΚΕΘΕΑ:  Προμηθέας, Εν δράσει, Παρέμβαση, Διάβαση, Ιθάκη (Θεσσαλονίκης), Οξυγόνο (Πάτρας), Νόστος (Πειραιά), Κύτταρο (Καλαμάτας), Στροφή (Αθήνας), Κιβωτός (Καβάλας), Αριάδνη (Κρήτης), Έξοδος (Λάρισας), Πιλότος (Βόλου), ΚΕΘΕΑ Ηπείρου.

Ενδιαφέρουσα στιγμή της βραδιάς ήταν η παρουσίαση ενός θεατρικού δρώμενου, βγαλμένου από τη ζωή, που παρουσίασαν οι απόφοιτοι του ΚΕΘΕΑ υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κώστα Μυλωνά.

 

Βγες ...ΚΕΘΕΑ! Αποφοίτηση 155 απ εξαρτημένων ατόμων !!!

Posted by Anastasia Kriona on Saturday, June 20, 2015

Ακόμη και αυτοί που δεν πήγαν στην εκδήλωση, σίγουρα θα είδαν το βράδυ του Σαββάτου τα φαναράκια να γεμίζουν τον ουρανό της Καβάλας.

 

Κάστρο Καβάλας, όταν οι φωτιές ανεβαίνουν στον ουρανό και τα μάτια βουρκώνουν.... Δείτε το!!!

Posted by Spiros Stamos on Sunday, June 21, 2015

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τονίστηκε μεταξύ άλλων ότι η απεξάρτηση είναι εφικτή και ότι οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν ότι χρειάζεται απλώς να το θέλουν και να το αποφασίσουν.

Δεν έλειψαν ωστόσο και οι αναφορές για τους κινδύνους που διατρέχουν τα προγράμματα λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης.

Σημειώνεται ότι το ΚΕΘΕΑ διοργανώνει τελετές αποφοίτησης δυο φορές τον χρόνο για όσους παρακολούθησαν επιτυχώς το εθελοντικό, στεγνό και δωρεάν πρόγραμμά του.

Πληροφορίες για το ΚΕΘΕΑ και τα προγράμματά του για την έξοδο από τον εθισμό των ναρκωτικών, του αλκοόλ, του τζόγου και του internet:

 

Συμβουλευτικό Κέντρο Καβάλας, προγράμματος ΚΙΒΩΤΟΣ του ΚΕΘΕΑ:

Τηλ: 2510-223131 ή το κεντρικό 1145