Η Καβάλα κατά το πρώτο διήμερο της κακοκαιρίας μένει ανεπηρέαστη, ωστόσο να φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνιση τους την Παρασκευή, με βροχές και έντονα κατά τόπους φαινόμενα. 

 

Σύμφωνα με το MeteoKav, για την Παρασκευή 8/10: τo πρώτο μισό του 24ώρου υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες και τοπικές ασθενείς βροχές κυρίως στα δυτικά του νομού. 

 

Εν συνεχεία από τις μεσημβρινές ώρες και μετά (περίπου από τις 12 μ.μ) αναμένεται σταδιακή γενίκευση των βροχών στο σύνολο του νομού

 

Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες αναμένεται ένα πέρασμα βροχής στο σύνολο του νομού (διάρκεια 4-5 ώρες) από τα δυτικά με φαινόμενα μέτριας έντασης κατά βάση, ενώ υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα τοπικά-πρόσκαιρα να αποκτήσουν έντονο χαρακτήρα και ίσως να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες (μεγαλύτερες πιθανότητες για κάτι τέτοιο εντοπίζονται στα δυτικά του νομού και στην Θάσο).

 

Μετά το πέρασμα μέχρι το τέλος της ημέρας τα φαινόμενα  θα αποκτήσουν ασθενή-μέτρια  ένταση και σταδιακά θα ξαναπάρουν πιο τοπικό χαρακτήρα.

 

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση ως προς τις  μέγιστες τιμές ενώ οι ανατολικοί άνεμοι  στο πρώτο μισό της μέρας θα ενισχυθούν περαιτέρω και κατά βάση στις θαλάσσιες περιοχές (στην Θάσο και στον κόλπο της Καβάλας τις πρωινές ώρες μέχρι και 6-8 μποφόρ).

 

Σάββατο 9/10

 

Οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες στο σύνολο του νομού καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας.

 

Από άποψη φαινομένων, αναμένονται τοπικές ασθενείς πρόσκαιρες βροχές ασθενούς έντασης όπου αυτές εκδηλωθούν. Μεγαλύτερες πιθανότητες για αυτές τις πρόσκαιρες τοπικές ασθενείς βροχές εντοπίζονται στα δυτικά του νομού και στην Θάσο.

 

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περεταίρω πτώση ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.

 

Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την συνέχεια της κακοκαιρίας από την Κυριακή ενώ για κάθε νεότερο στοιχείο μείνετε συντονισμένοι στο δίκτυο μας.

 

Πηγή: meteokav