Τα προβλήματα που ανακύπτουν από τη δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημιακών τμημάτων αφού από την πλευρά του Υπουργείου δεν έχουν επιλυθεί βασικά ζητήματα επισημάνθηκαν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας στην Καβάλα. 

 

Όπως τόνισαν τα μέλη του συλλόγου Αντωνία Δελησταύρου και Αναστάσιος Καρασαββόγλου έχουν τοποθετηθεί ρητά υπέρ της ανάγκης για επιστροφή στη δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία του Πανεπιστημίου. 

 

Επισήμαναν επίσης πως η διδασκαλία μόνο με την εξ αποστάσεως διαδικασία είναι αδύνατον να συνεχιστεί και η μόνη ακαδημαϊκά σωστή λύση είναι η επιστροφή του εκπαιδευτικού προσωπικού και των φοιτητών σε ένα ανοιχτό και λειτουργικό πανεπιστήμιο.

 

Η έναρξη όμως της δια ζώσης εκπαίδευσης τόνισαν, πρέπει να γίνει με συστηματικό τρόπο, με υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα που δεν θα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας. 

 

Δυστυχώς, αυτό δεν διασφαλίζεται ούτε από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, ούτε από την πλευρά της Διοίκησης του ΔΙΠΑΕ, καθώς όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ουδέν μέτρο έλαβαν για την ασφαλή επιστροφή στις αίθουσες διδασκαλίας, τα αμφιθέατρα και τα εργαστήρια, επισήμαναν οι δύο καθηγητές. 

 

Επιπλέον σημείωσαν ότι στο ΔΙΠΑΕ προστίθεται, μεταξύ άλλων, το σοβαρότατο χρόνιο ζήτημα της παντελούς έλλειψης προσωπικού καθαριότητας, ακόμη και σήμερα λίγες μέρες πριν την έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 

 

Τι απαντά ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου 

 

Από την πλευρά του πάντως ο αντιπρύτανης του ΔΙΠΑΕ Δημήτρης Μπαντέκας όταν ρωτήθηκε σχετικά είπε πως μόλις προχθές εγκρίθηκε το αίτημα για την πρόσληψη 72 ατόμων στην καθαριότητα για οκτώ μήνες μέσω ΑΣΕΠ αν και το αίτημα έχει σταλεί στο Υπουργείο εδώ κι έναν χρόνο καθώς και δύο ατόμων για τον έλεγχο των πιστοποιητικών. 

 

Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καθυστερήσει μία εβδομάδα ακόμα η έναρξη των μαθημάτων για να προλάβουν να τρέξουν οι διαδικασίες των προσλήψεων, ενώ συμφώνησε με τους καθηγητές, πως υπάρχουν προβλήματα στην κοινή Υπουργική Απόφαση για το άνοιγμα των πανεπιστημίων τα οποία πρέπει να διορθωθούν.