Μεγάλες διαστάσεις παίρνει ανά περίπτωση το θέμα των αρνητών των εμβολίων ή/και του κορωνοϊού αφού ορισμένες φορές οι γονείς δεν δέχονται να λάβουν ιατρική βοήθεια για τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα να ενεργοποιούνται οι κατά τόπους αρχές. 

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος γνωστοποίησε μια χαρακτηριστική περίπτωση οικογένειας στην περιοχή. 

 

Πρόκειται για μια πολυμελή οικογένεια στην οποία νόσησαν όλα τα μέλη. 

 

Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Δράμας, Αλεξάνδρα Μπουραζάνη, μίλησε για μια πολυμελή οικογένεια στην οποία νοσούν οι γονείς και τα τρία παιδιά τους. 

 

Η οικογένεια αρνήθηκε να λάβει ιατρική βοήθεια και, όπως είπε, κάλεσε… τη γιαγιά να τους φροντίσει

 

Για το θέμα υπήρξε παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου ώστε την οικογένεια να επισκεφθεί ιδιώτης γιατρός. Πάλι όμως χωρίς αποτέλεσμα καθώς η προταθείσα θεραπεία δεν έγινε δεκτή.

 

Η υπόθεση έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις και έγιναν ενέργειες ώστε να ενεργοποιηθεί ο εισαγγελέας και η αστυνομία

 

Η γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου, περιέγραψε το πρόβλημα λέγοντας ότι το ένα παιδί της οικογένειας είναι παχύσαρκο όμως η μητέρα του αρνιόταν να αποδεχθεί ότι έχει σοβαρό πρόβλημα.

 

Ο ιδιώτης γιατρός αναγκάστηκε να ενημερώσει τον Ιατρικό Σύλλογο κι έτσι στη συνέχεια το θέμα έφτασε στη Διεύθυνση Υγείας κι από εκεί στην Αστυνομία και την Εισαγγελία (δες ΕΔΩ).

 

Δύσκολη η κατάσταση στη Δράμα

 

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά στην τελευταία συνεδρίαση του Συντοντιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) στη Δράμα, το οποίο συνήλθε στο μέσον την περασμένης εβδομάδας. 

 

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας και συμμετείχαν η διοικήτρια του τοπικού Νοσοκομείου, η συντονίστρια του ΕΟΔΥ στη Δράμα, εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου, του Δήμου, της Περιφέρειας, του Επιμελητηρίου και της Αστυνομίας, καθώς και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας. 

 

Σε γενικές γραμμές, εκφράστηκε απογοήτευση για το πολύ χαμηλό επίπεδο των εμβολιασμών στη Δράμα αλλά και για τη δυσκολία να πειστεί ο κόσμος που δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο. 

 

Αίσθηση προκάλεσε το θέμα που γνωστοποίησε ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας, ο οποίος ζήτησε από τους Δήμους της περιοχής να ορίσουν κάποιους ανοιχτούς χώρους ώστε να κάνουν ενημερώσεις στο γενικό πληθυσμό αλλά οι Δήμοι δεν ανταποκρίθηκαν ποτέ