Αναβολή για το Νοέμβριο πήρε η εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου κατά του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Μακάριου Λαζαρίδη για συκοφαντική δυσφήμιση. 

 

Η υπόθεση ήταν να εκδικαστεί την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στο Μονομελές δικαστήριο Καβάλας ωστόσο πήρε αναβολή μετά από αίτημα του κ. Λαζαρίδη λόγω κολλήματος του συνηγόρου του να παραστεί στη δίκη. 

 

Η αγωγή κατά του κ. Λαζαρίδη αφορούσε στα όσα είχε δηλώσει δημόσια  ο ίδιος σε τηλεοπτικό σταθμό σχετικά με την επαγγελματική δραστηριότητα της κ. Ελευθεριάδου. Όπως είπε η βουλευτής μιλώντας στον KavalaNews 102,8 ο κ. Λαζαρίδης είχε ισχυριστεί ότι είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η κ. Ελευθεριάδου είχε παρακαλέσει τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές για να διατηρήσει τη θέση που είχε μέχρι την ημέρα που έλαβε το βουλευτικό αξίωμα ως δικηγόρος του ΕΦΚΑ Καβάλας. 

 

Όπως λέει η κ. Ελευθεριάδου είχε ζητήσει από τον κ. Λαζαρίδη να ανακαλέσει τις δηλώσεις του κάτι το οποίο δεν έγινε με αποτέλεσμα η ίδια να προχωρήσει σε αγωγή κατά του βουλευτή της ΝΔ. 

 

Σημειώνεται ότι και ο κ. Λαζαρίδης αρκετό καιρό αργότερα κατέθεσε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της κ. Ελευθεριάδου για αναρτήσεις της στο τουίτερ