Το νοσοκομείο Καβάλας είναι πιθανότατα το πρώτο νοσοκομείο της χώρας στο οποίο θα εργαστούν ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό τομέα της υγείας. 

 

Μετά την απόπειρα εύρεσης γιατρών αναισθησιολόγων με σεμινάρια σε γιατρούς άλλων ειδικοτήτων σε τέσσερα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας, τώρα τα περιφερειακά νοσοκομεία ψάχνουν νοσηλευτικό προσωπικό σε ιδιωτικές κλινικές.

 

Νοσοκομείο Καβάλας: Πάνω από 50% τα κενά στους νοσηλευτές 

 

Στο νοσοκομείο Καβάλας, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας έως σήμερα είναι 100 εκ των οποίων οι 50 νοσηλευτές. Ήδη η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείου έφτανε τα 176 άτομα. Προσθέτοντας και τους 50 η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού ξεπερνά το 50%

 

"Την κατάσταση αυτή τη δημιούργησε το ίδιο το υπουργείο ενδεχομένως και σκόπιμα. Δεν μερίμνησε για το τι θα κάνει όταν θα μείνει χωρίς προσωπικό με τις αναστολές εργασίας" είπε στον ΚavalaNews 102,8 η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καβάλας Κατερίνα Πετράκη (δες ΕΔΩ). 

 

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Καβάλας: «οι λίστες του Επικουρικού προσωπικού έχουν πλέον εξαντληθεί και παραμένουν κλειστές για νέες αιτήσεις, ενώ από τους 12 νοσηλευτές που κλήθηκαν από τις 2-9-21 για να εργαστούν οι 5 δεν αποδέχτηκαν τον διορισμό και οι 2 παραιτήθηκαν». 

 

Ενοικιάζονται νοσηλευτές και τραυματιοφορείς

 

Επίσης, από ενοικίαση 20 νοσηλευτών για 1+1 μήνα το νοσοκομείο Καβάλας φαίνεται πως προχωρά και στην "ενοικίαση" 4 τραυματιοφορέων από τον ιδιωτικό τομέα για να καλυφθούν τα κενά, με το υπουργείο Υγείας να αποφασίζει. 

 

Την πληροφορία για ενοικίαση προσωπικού επιβεβαίωσε στον KavalaNews 102.8  διοικητής του Νοσοκομείου Ντίνος Κλειτσιώτης (δες ΕΔΩ). 

 

Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μητρόπολη Φιλίππων θα ενισχύσει με κάποιους νοσηλευτές από ίδρυμά της. 

 

Οργισμένη η αντίδραση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, ο οποίος δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ότι «η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει τη γενναιότητα να διορθώσει το λάθος με τις αναστολές εργασίας, να επιστρέψουν στην εργασία οι χιλιάδες συνάδελφοι και να μην κινδυνεύουν ασθενείς non Covid. Αντί όμως να διορθώσει το λάθος, το εκμεταλλεύεται για να προχωρήσει το αρχικό της σχέδιο για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, επιστροφή των εργολάβων στα νοσοκομεία, τη συγχώνευση και κατάργηση δημόσιων νοσηλευτικών μονάδων».

 

Η σύσκεψη με τον Πλεύρη και η πρόταση

 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του νοσοκομείου Καβάλας, κατά τη σύσκεψη που είχε στη Θεσσαλονίκη με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, πρότεινε την σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας, γεγονός που θα επιταχύνει τις διαδικασίες προσλήψεις προσωπικού, κάτι που αποτελεί αίτημα του Σωματείου εργαζομένων.