Ένας 22χρονος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου 2021 στο, εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια, ξενοδοχείο Ξενία στον Λιμένα. 

 

Ο νεαρός είχε γερμανική υπηκοότητα και βρισκόταν εδώ και χρόνια στη Θάσο στο πλαίσιο ειδικών προγραμμάτων που επιδοτεί το γερμανικό κράτος για φιλοξενία σε δομές απομακρυσμένων περιοχών (δες ΕΔΩ). 

 

Το τελευταίο διάστημα δεν έμενε στη δομή αυτή (στον ορεινό Πρίνο) αλλά έκανε χρήση επιδομάτων που δικαιούταν για να ζήσει εκτός δομής.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν κατ΄επιλογήν άστεγος και είχε επιλέξει να μείνει μέσα στο παλιό «Ξενία». 

 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το πτώμα δεν ήταν σε προχωρημένη σήψη και εικάζεται ότι ο θάνατός του είναι πρόσφατος. 

 

Από την πρώτη αυτοψία στο χώρο, η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλειστεί ως ενδεχόμενο.

 

Ως αιτία θανάτου πιθανολογείται η υπερβολική κατανάλωση ή ο λανθασμένος συνδυασμός ψυχιατρικών φαρμάκων που λάμβανε με συνταγογράφηση.

 

Απαντήσεις για τα ακριβή αίτια και για την ημέρα, ενδεχομένως και την ώρα θανάτου, θα δώσει ο ιατροδικαστής που ανέλαβε την υπόθεση.

 

Ο νεαρός ζούσε με επιδόματα που λάμβανε από το γερμανικό κράτος στο πλαίσιο της διαδικασίας αναμόρφωσης, για την οποία ελάχιστα πράγματα είναι ευρέως γνωστά. 

 

Είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές ξανά στο παρελθόν, μεταξύ άλλων και για υπόθεση βανδαλισμού ιερού ναού στη Θάσο (δες ΕΔΩ).