ΟΧΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τη δημοκρατία στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Τέσσερις μήνες τώρα η Ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται έχοντας πυξίδα τη λαϊκή εντολή για να βγει η χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Σ’ αυτή την διαπραγμάτευση έχει αποδείξει έμπρακτα τη διαλλακτικότητά της, αλλά δεν μπορεί να αποδεχθεί τους εκβιασμούς των δανειστών.

Το μήνυμα της ελληνικής πλευράς είναι σαφές: Δεν εκβιάζουμε κανέναν, αλλά ούτε εκβιαζόμαστε. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε πολιτικές συνέχισης της σκληρής λιτότητας. Το πείραμα της καταστροφής μας, τελείωσε.

Το πεδίο σύγκρουσης ήταν και παραμένει πολιτικό και ταξικό. Δεν θα βασανισθεί άλλο ο λαός μας για να λύσει άλυτα δημοσιονομικά σταυρόλεξα. Δεν θα πνιγούμε άλλο στις λεπτομέρειες των τεχνικών τους κλιμακίων. Αναζητούμε τα ισοδύναμα της ανάπτυξης  και  της ζωής που μας στέρησαν και όχι τα ισοδύναμα της καταστροφής και της ύφεσης που μας προσφέρουν.

Η Ελλάδα θα πετύχει και η νέα κυβέρνηση θα καταφέρει να βγάλει τη χώρα απ’ την κρίση με την κοινωνία όρθια. Καταφέρνει ήδη  να αμφισβητήσει στην πράξη τη λιτότητα ως μονόδρομο, τώρα που τα εκλογικά αποτελέσματα σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη γεννούν και νέο παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη, τώρα που η μονοκρατορία της λιτότητας αμφισβητείται και κλυδωνίζεται.

Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο καθήκον. Να υπερασπιστούμε, να αγωνιστούμε για την δημοκρατία  όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη. Όποιος προσπαθεί να δολοφονήσει τη Δημοκρατία και να ακρωτηριάσει την Ευρώπη θα απολογηθεί σκληρά όχι μόνο στην ιστορία, αλλά και στους λαούς της.

Εμείς ανοίξαμε έναν δρόμο αξιοπρέπειας και για τον ελληνικό λαό και για τους άλλους λαούς της ηπείρου μας. Είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε ακλόνητοι στη μάχη για να κλείσει οριστικά η πόρτα της λιτότητας, για ν’ ανασάνει ο λαός και να ξαναζήσει με αξιοπρέπεια. 

               Η τύχη της διαπραγμάτευσης βρίσκεται στα χέρια του ελληνικού λαού. Χωρίς φόβο, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, με ενότητα και τόλμη, θα τα καταφέρουμε.

     

Καλούμε όλους τους πολίτες στην συγκέντρωση αντίστασης στους εκβιασμούς των δανειστών, την Τετάρτη 17/6,  στις 7.30 το απόγευμα, στην πλατεία Καπνεργάτη.

 

Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται

 

Η Αξιοπρέπεια δεν παζαρεύεται