Σε διαρκή επαγρύπνηση βρίσκεται η Πυροσβεστική στη Θάσο. «Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή», λέει στον KavalaNews 102.8 και τον Κώστα Λουκούμη, ο διοικητής της Πυροσβεστικής στο νησί Κώστας Κοντογεωργίου, ενώ εξηγεί τους λόγους που υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές όταν υπάρχει δείκτης υψηλής επικινδυνότητας. 

 

«Είμαστε έτοιμοι για όλα.  Οι αντλίες μας είναι έτοιμες για αντλήσεις και ταυτόχρονα τα οχήματα για να σβήσουν φωτιά. Δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κοντογεωργίου.  

 

Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις και παραλίες, εξηγεί ότι γίνεται για να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή και να μην γίνει ένα νέο Μάτι. 

 

«Όταν έχει βορειοανατολικό άνεμο δεν μπορείς να διακινδυνεύσεις μέρη στα οποία με την παραμικρή φωτιά, ο καπνός θα συσσωρευτεί εκεί. Μια φωτιά π.χ. αν ξεσπάσει στη Βάθη ή πέριξ της περιοχής, λόγω του ανέμου ο καπνός θα έπνιγε οποιονδήποτε βρισκόταν στη Βάθη και θα γινόταν ένα δεύτερο Μάτι. Προτεραιότητά μας είναι ανθρώπινη ζωή. Δεν το καταλαβαίνουν όλοι», εξηγεί ο Κώστας Κοντογεωργίου. 

 

«Κακής ποιότητας το οδικό δίκτυο» 

 

Σε ερώτηση για το αν το οδικό δίκτυο είναι σε καλή κατάσταση ο διοικητής της Πυροσβεστικής στη Θάσο είπε: «Όταν μιλάς για ένα νησί το οποίο έχει δαιδαλώδες οδικό δίκτυο, είναι αδύνατο να είναι όλοι οι δρόμοι σε καλή κατάσταση. Το οδικό δίκτυο είναι κακής ποιότητας γιατί έγινε πρόχειρα

 

Η παραμικρή βροχή δημιουργεί νεροφαγώματα που είναι αδύνατο να γίνουν προσπελάσιμα. Αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή το νησί κόβεται σε διάφορα σημεία. Χρειάζεται πολλά χρήματα για να επεμβαίνεις μετά από κάθε βροχή. Ο Δήμος σε συνεργασία με την Πολιτεία πρέπει να κάνει παρεμβάσεις για να είναι το οδικό δίκτυο έτοιμο».  

 

Ακούστε όσα δήλωσε ο Κώστας Κοντογεωργίου στον KavalaNews 102.8: