Αθωώθηκε από το Τριμελές δικαστήριο Καβάλας ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας Τάσος Καρασαββόγλου. 

 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε εκθέσει σε κίνδυνο τους γιατρούς της Ουρολογικής Κλινικής γιατί δεν φρόντισε να προσληφθούν επιπλέον ουρολόγοι για την ομαλή λειτουργία της.

 

Η υπόθεση έφτασε στις δικαστικές αίθουσες μετά από την αναφορά στον εισαγγελέα τεσσάρων γιατρών της Ουρολογικής Κλινικής επί διοίκησης του κ. Καρασαββόγλου οι οποίοι περιέγραφαν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της κλινικής τα έτη 2018 – 2019. 

 

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι γιατροί παραδέχτηκαν ότι η κατάσταση σήμερα στην Ουρολογική κλινική Νοσοκομείου Καβάλας είναι χειρότερη καθώς δεν υπάρχουν γιατροί να τη στελεχώσουν. 

 

Από την πλευρά του ο κ. Καρασαραββόγλου εξήγησε στο δικαστήριο πως στις βασικές του προτεραιότητες ήταν η στελέχωση της Ουρολογικής κλινικής. Προσκόμισε μάλιστα έγγραφα με τα οποία ζητούσε την πρόσληψη μόνιμου και επικουρικού προσωπικού. Εξήγησε ωστόσο ότι υπήρχαν αιτήματα για τη στελέχωση και άλλων κλινικών εκείνο το διάστημα.

 

Αιτήματα τα οποία όπως είπε, προσπαθούσε να ικανοποιήσει ωστόσο είπε δόθηκε προτεραιότητα στο ποιες κλινικές είχαν μεγαλύτερες ανάγκες ώστε να ιεραρχηθούν τα προβλήματα.