Μόλις φτάσετε στη Θάσο θα συναντήσετε πευκόφυτα δάση που «αγγίζουν» τα σμαραγδένια νερά, διάσπαρτα αρχαία μνημεία, παραθαλάσσια και ορεινά χωριά μοναδικής ομορφιάς, αλλά και αμέτρητους γευστικούς πειρασμούς. 

 

Ανάμεσα σε όλα αυτά που πρέπει να δείτε σε αυτό το μαγικό νησί, δεν γίνεται να παραλείψετε την παραλία Σαλιάρα ή αλλιώς Μάρμαρο με τα καταγάλανα νερά.

 

Η παραλία Σαλιάρα

 

Μία από τις καλύτερες και ομορφότερες παραλίες της Θάσου είναι η Σαλιάρα ή αλλιώς Μarble Βeach όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν οι τουρίστες! Η Σαλιάρα είναι μια μικρή εξωτική παραλία στο βορειοανατολικό μέρος του νησιού, σε απόσταση 6 χιλιομέτρων περίπου από το Λιμένα, την πρωτεύουσα της Θάσου. 

 

Το όνομά της συνδέεται με το εργοστάσιο μαρμάρων, που βρίσκεται πάνω από την παραλία, με αποτέλεσμα η παραλία να είναι εκτυφλωτικά λευκή και τα νερά καταγάλανα, ενώ το κατάφυτο τοπίο που την περιβάλλει προσθέτει ακόμα μία συναρπαστική πινελιά στο ξεχωριστό τοπίο.

 

Η θάλασσα είναι ρηχή και βαθαίνει σταδιακά, γεγονός που την καθιστά ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά! Βράχια ξεπροβάλλουν και στις δύο πλευρές της ακτής, με έναν ιδιαίτερο βυθό κατάλληλο για να τον εξερευνήσετε! Η Σαλιάρα είναι οργανωμένη παραλία.

 

Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται οδικώς ακολουθώντας το δρόμο προς Μακρύαμμο, οπού θα βρείτε και το ομώνυμο ξενοδοχείο. Πριν την είσοδο του ξενοδοχείου θα θα στρίψετε δεξιά και θα ακολουθήσετε το χωματόδρομο (4 χιλιομέτρων περίπου). 

 

Ο χωματόδρομος είναι αρκετά φαρδύς και είναι σχετικά βατός χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, διότι έχει φτιαχτεί. Στο τέλος του, υπάρχει και ελεύθερος χώρος για στάθμευση. 

 

Η άλλη εναλλακτική είναι να την προσεγγίσετε μέσω θαλάσσης με ιδιωτικό ή νοικιασμένο σκάφος!

 

πηγή: travelstyle.gr