Σε ένα ιδιαίτερα φιλικό και ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της ΠΑΜΘ, με τίτλο "Παίζω και Ζωγραφίζω", το Σάββατο 6 Ιουνίου στην αίθουσα "Νικόλαος Μάρτης", υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Πρωταγωνιστές ήταν οι μικροί καλλιτέχνες έως 12 χρονών που με εφόδια τη χαρούμενη διάθεση, ένα μπλοκ ζωγραφικής και χρώματα "φιλοτέχνησαν" το αγαπημένο τους τοπίο, με τις συμβουλές της ζωγράφου, Θεώπης Κουράγιου.

Στη συνέχεια, έπαιξαν το επιδαπέδιο παιχνίδι "Παίζω για τα Δικαιώματα του Παιδιού" υπό την καθοδήγηση του δασκάλου και υπεύθυνου Σχολικών δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Παναγιώτη Παπάζογλου.

Αρωγός της εκδήλωσης ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο οποίος έδωσε έπαινο σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και βράβευσε τις τρεις ζωγραφιές που ξεχώρισαν από παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών, προσφέροντας ως δώρο από ένα βιβλίο από το βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως και Θασου.

Ο Σ.Υ.ΠΕ.ΚΑ. επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του στα παιδιά και στους γονείς-συναδέλφους, για τη συμμετοχή και την παρουσία τους, καθώς επίσης και στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας για την παραχώρηση της αίθουσας για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.