Μεγάλη ανταπόκριση είχε το Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών που διοργάνωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας υπό την Αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με την αρωγή του ΕΚΑΒ Καβάλας.

Το σεμινάριο το  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη , 04 Ιουνίου 2015, στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου της Π.Ε. Καβάλας από τον Εκπαιδευτή - Διασώστη του ΕΚΑΒ, κ. Κοσατζή Αναστάσιο και την ομάδα του, δόθηκαν πληροφορίες και παρουσίαση  τρόπων αντιμετώπισης περιστατικών που αφορούν στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Καβάλας, ενημέρωσε τους εκπαιδευόμενους ότι  τοποθετήθηκε  μέσα σε ειδική κατασκευή ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής (CPR/AED) για  χρήση  ΚΑΡΠΑ, στον ισόγειο χώρο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, με ειδική σήμανση, αντικλεπτικής συσκευής), επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Οι συγκεκριμένες γνώσεις για τις Πρώτες Βοήθειες έχουν πολύ μεγάλη σημασία και αποτελούν πολύτιμη βοήθεια για την επιβίωση ή ακόμη και για την αποκατάσταση της υγείας ενός συνανθρώπου μας, που μπορεί να προκύψει κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής μας».

 

Πληροφορίες:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ  ΕΝΟΤΗΤΑΣ  ΚΑΒΑΛΑΣ                                                                                                                                              

Σ.Υ.Π.Ε.ΚΑ. 

Εθνικής Αντίστασης 20, 65110                               

Τηλέφωνο: 2513503426