«Όσο και αν το Σωματείο Εργαζομένων στα Πετρέλαια προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση βαφτίζοντας μία κατάληψη στις εγκατάστασεις ως "ομάδα ασφαλούς περιφρούρησης" δεν αλλάζει την κατάσταση», είπε στον KavalaNews 102.8 ο εκπρόσωπος Επικοινωνίας της Ενεργειακής, Σωτήρης Χιωτάκης, ενώ τόνισε ότι τίθεται θέμα ασφαλείας. 

 

«Οι ώρες είναι κρίσιμες για τον Πρίνο. Υπάρχει θέμα με την ασφάλεια. Ενημερώσαμε το Ελληνικό Δημόσιο. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Βλέπουμε μία απροθυμία από τα διευθυντικά στελέχη της Ενεργειακής στην Καβάλα να ακολουθήσουν τις εντολές που έχει δώσει η Διοίκηση και θα το αντιμετωπίσει με όλα τα ενδεδειγμένα και νόμιμα μέσα» τονίζει. 

 

Σύμφωνα με τον κ. Χιωτάκη αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στις εγκαταστάσεις οποιουδήποτε εργαζόμενου-στελέχους της εταιρείας «που δεν είναι αρεστό στην ομάδα που έχει λάβει αυτές της αποφάσεις». 

 

Ακούστε όσα δήλωσε στον KavalaNews 102.8: 

 

 

«Καταλαβαίνουν όλοι τί μπορεί να σημαίνει όταν στην εγκατάσταση δεν βρίσκεται ο διευθυντής ασφαλείας, υγείας και περιβάλλοντος ή ο τεχνικός ασφαλείας των εγκαταστάσεων. Γι’ αυτούς τους λόγους σε συνδυασμό με άλλα θλιβερά περιστατικά, ζητήσαμε από τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας να προχωρήσουν στη διαδικασία διακοπής της παραγωγής και αναστολής λειτουργίας των εγκαταστάσεων. 

 

Τα αποτελέσματα της εθελουσίας δεν ήταν αυτό που περιμέναμε. Αυτό έγινε με ευθύνη του Σωματείου που το πολέμησε και με μεθόδους που δεν είναι ενδεδειγμένες με αρκετή πίεση στους χώρους εργασίας», αναφέρει ο εκπρόσωπος Επικοινωνίας της Ενεργειακής.  

 

«Η αντίδραση αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά την πρόσκληση που έστειλε το Σωματείο για συζητήσεις για νέα σύμβαση εργασίας και λίγες μέρες μετά έρχεται μία κατάληψη των εγκαταστάσεων. 

 

Επειδή είδαμε κάποια δυσάρεστα αυτές τις μέρες, να στείλουμε ένα μήνυμα σε τυχόν θερμοκέφαλους, σε κάποιους που έχουν ασχημονήσει σε βάρος συναδέλφων τους, να μην έχουν στο μυαλό τους οποιαδήποτε άλλη τέτοια ενέργεια και οποιαδήποτε προβοκάτσια σε βάρος της ασφαλούς λειτουργίας των εγκαταστάσεων», σημειώνει. 

 

Για το αν υπάρξουν απολύσεις το επόμενο διάστημα ο κ. Χιωτάκης δήλωσε: «είπαμε ότι πρέπει να εξορθολογιστεί η λειτουργία του Πρίνου. Το λειτουργικό κόστος πρέπει να μειωθεί. Μέχρι στιγμής δεν προχωρήσαμε σε απόλυση ή περικοπή αποδοχών. Προέχει η ασφαλείς λειτουργία των εγκαταστάσεων, οτιδήποτε άλλο περνάει σε δεύτερη μοίρα».