γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Στη Θάσο χαίρονται που τα σύνορα στη Νυμφαία είναι γεμάτα από κόσμο περιμένοντας να περάσει στην Ελλάδα αφού ο κύριος όγκος των επισκεπτών κατευθύνεται στο νησί κι οι τουρίστες αγανακτούν για τις ουρές χιλιομέτρων που αντιμετωπίζουν καθημερινά στο μεθοριακό σταθμό. 

 

Όπως αναφέρουν στην ομάδα που έχουν δημιουργήσει χρήστες στο Facebook και την οποία έχουν ονομάσει “traffic info Νυμφαία – Μακάζα” Βούλγαροι κυρίως χρήστες, δίνουν ο ένας στον άλλον χρηστικές πρωτοβουλίες σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στη χώρα μας, ενημερώνουν για τις συνθήκες που επικρατούν με τους ελέγχους που γίνονται στα σύνορα αλλά και για τις καθυστερήσεις στη διέλευση από το μεθοριακό σταθμό. 

 

Άλλες φορές η διέλευση γίνεται πολύ γρήγορα χωρίς αυστηρούς ελέγχους κι άλλες φορές οι ουρές που σχηματίζονται είναι πολύ μεγάλες προκαλώντας τεράστια ταλαιπωρία σε όσους περιμένουν να περάσουν από τη Βουλγαρία προς την Ελλάδα. 

 

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην έξοδο από τη Βουλγαρία και στην είσοδο προς τη χώρα μας αφού σπάνια υπάρχουν παράπονα για το αντίστροφο. 

 

Η ομάδα αποτελεί ένα εργαλείο για όσους μιλάνε Βουλγαρικά και θέλουν να πάρουν πληροφορίες για το ταξίδι τους προς την Ελλάδα σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν σε πραγματικό χρόνο. 

 

Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που ανεβάζουν και φωτογραφικό υλικό για να αποδείξουν τις ουρές που σχηματίζονται και είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν συνήθως πάνω από δυο ώρες για να περάσουν.