γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Αυξημένη είναι η κίνηση από το πρωί της Κυριακής 1 Αυγούστου στο λιμάνι της Κεραμωτής από τουρίστες που περιμένουν να πάρουν το πλοίο για να περάσουν στο νησί της Θάσου. Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν από τα αυτοκίνητα ενώ τα πλοία έφευγαν ασφυκτικά γεμάτα με τουρίστες και αυτοκίνητα. 

 

Αυξημένη ήταν από το πρωί και η κίνηση στα σύνορα της Νυμφαίας από τουρίστες που περίμεναν να περάσουν το μεθοριακό σταθμό οι περισσότεροι από τους οποίους κατευθύνονταν για το νησί της Θάσου. 

 

Η αναχώρηση του Σαββάτου μεγάλου αριθμού ανεμβολίαστων Ρουμάνων τουριστών που ήθελαν να προλάβουν την προσθεσμία της καραντίνας των 14 ημερών για τη χώρα τους δεν πτοεί το νησί καθώς πολλοί είναι και οι Έλληνες που φέτος διάλεξαν τη Θάσο για τις διακοπές τους. 

 

Θετικό είναι επίσης το γεγονός ότι σήμερα έφτασε και η πρώτη πτήση της TUI με Βρετανούς τουρίστες στο Αεροδρόμιο της Καβάλας μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων από τη Βρετανική Κυβέρνηση, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους οι τουρίστες θα επισκεφτούν το νησί της Θάσου. Μια επίσης θετική εξέλιξη για τον τουρισμό του νησιού.