Κατά της διοίκησης του Δήμου Καβάλας και τις αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου τάσσεται με ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Ποτόλιας, για το θέμα των εργαζόμενων στο "Βοήθεια Στο Σπίτι". 

 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε συνθήκες ομηρίας εδώ και 20 χρόνια και γι΄ αυτό ευθύνονται διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. 

 

Ακολουθεί όλο το κείμενο της ανακοίνωσης 

 

Όσο κι αν προσπάθησαν συμπολίτευση και  «αντιπολίτευση» στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ για το ζήτημα των εργαζομένων στο βοήθεια στο σπίτι, με «εντάσεις» και φωνασκίες, ονομαστικές ή ανώνυμες ψηφοφορίες, με κλειστά ή ανοιχτά μικρόφωνα, δεν μπόρεσαν να κρύψουν ότι μόνο στα λόγια αναγνωρίζουν το σημαντικό έργο που επιτελούν οι εργαζόμενοι στο «βοήθεια στο σπίτι». 

 

Δεν μπόρεσαν να κρύψουν ότι διαχρονικά, από τη σύσταση αυτής της υπηρεσίας, οι δημοτικές αρχές και οι εκάστοτε κυβερνήσεις εκδήλωναν επιλεκτική μνήμη και «αναγνώριση», παραμονές πάντα των τοπικών και βουλευτικών εκλογών, με εμφανείς σκοπιμότητες.

 

Οι ευθύνες για τις συνθήκες ομηρίας εδώ και 20 χρόνια των εργαζομένων στο «βοήθεια στο σπίτι», βαραίνουν διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις και όλα τα αστικά κόμματα που στηρίζουν και υποστηρίζουν τις υποτακτικές διοικήσεις και «αντιπολιτευόμενες» παρατάξεις στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής στο δήμο μας. 

 

Οι ευθύνες τους επίσης είναι τεράστιες γιατί παρά τις επί μέρους διαφορές τους, έχουν μετατρέψει το Δήμο σε φορομπήχτη πρώτης γραμμής, που φορτώνει στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και των χωριών, αβάσταχτους τοπικούς φόρους, τέλη και χαράτσια.

 

Οπότε ας μη διαγκωνίζονται για το ποια παράταξη διαχειρίζεται καλύτερα τα οικονομικά του δήμου, έτσι κι αλλιώς στις πλάτες των καβαλιωτών συμφωνούν όλοι τους ότι πρέπει να φορτώσουν τα βάρη. 

 

Επίσης ας μη «κονταροχτυπιούνται» για το ποιος είναι περισσότερο κοντά στις εργαζόμενες στο «βοήθεια στο σπίτι», οι οποίες αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον. Ένα μέλλον το οποίο δε διασφαλίζεται από την διακήρυξη του ΑΣΕΠ 4Κ που τάχα θα μετατρέψει σε αορίστου χρόνου όλες τις συμβάσεις τους.

 

Αυτή την πραγματικότητα τη γνωρίζουν οι εργαζόμενες στο «βοήθεια στο σπίτι». 

 

Γνωρίζουν ότι η μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο αν εφαρμοστεί η απόφαση του δικαστηρίου που δικαίωσε την προσφυγή τους.

 

Ως Λαϊκή Συσπείρωση τασσόμαστε ανεπιφύλακτα με τη θέση των εργαζόμενων στο «βοήθεια στο σπίτι», για την εφαρμογή της απόφασης του δικαστηρίου. 

 

Γιατί επί πλέον η πανδημία έδειξε τη σημασία και τη σπουδαιότητα του έργου που παρέχουν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι ". 

 

Έδειξε ότι ύστερα από πολλά χρόνια δουλειάς και ομηρίας επιβάλλεται να γίνει το αυτονόητο, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καθότι ο διαγωνισμός από τη φύση του δεν εξασφαλίζει 100% τις θέσεις εργασίας όλων των εργαζόμενων. 

 

δελτίο Τύπου