Δέκα παρεμβάσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Γυμνασίου και του Λυκείου οι οποίες έχουν προταθεί και από μηχανικούς του Δήμου Καβάλας ζητούν από τη διοίκηση του Δήμου γονείς και κηδεμόνες των μαθητών καθώς όπως λένε, είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών να φοιτούν σε ένα σχολικό περιβάλλον που θα εξασφαλίζει την υγεία και την ασφάλεια τους και θα καλύπτει τις ανάγκες τους. 

 

Σε ανακοίνωση τους εκφράζουν μεταξύ άλλων και τη δυσαρέσκειά τους για την συνεχόμενη, όπως λένε, υποβάθμιση του Σχολείου και της περιοχής από τον Δήμο, αφού όπως λένε για πολλοστή φορά ζητούν να λυθούν τα σοβαρά προβλήματα του κτιρίου. 

 

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

 

«Για πολλοστή φορά παραθέτουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στο  σχολικό συγκρότημα των Κρηνίδων»

 

«Παραθέτουμε για πολλοστή φορά τα κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Κρηνίδων του οποίου το μαθητικό δυναμικό ανέρχεται σε 323 μαθητές

 

►Ανάγκη άμεσης επισκευής των διαζωμάτων του σχολικού κτηρίου και του γυμναστηρίου περιμετρικά διότι έχουν φουσκώσει τα επιχρίσματα και πέφτουν μεγάλα κομμάτια στην αυλή θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών.

 

►Ανάγκη άμεσης επισκευής της οροφής στον δεύτερο όροφο όπου υπάρχουν τρεις αίθουσες του γυμνασίου (στάζουν νερά και πέφτουν σοβάδες) όπως επίσης και δυο λυόμενων αιθουσών στην αυλή.

 

►Αλλαγή όλων των εξωτερικών κουφωμάτων διότι δεν ασφαλίζουν και κατά την διάρκεια των νυχτερινών ωρών οι μαθητές και εξωσχολικοί κυκλοφορούν μέσα στο σχολείο αποφεύγοντας τεχνηέντως τον συναγερμό.

 

►Επίσης από τα κουφώματα εισέρχεται νερό σε μεγάλες ποσότητες μέσα στο σχολείο και καθιστούν το δάπεδο ολισθηρό και επικίνδυνο για μαθητές και καθηγητές.

 

►Οι τουαλέτες βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και χρειάζονται άμεση συντήρηση και ίσως και αντικατάσταση κάποιων μερών τους.

 

►Το λεβητοστάσιο των λυόμενων είναι μια πρόχειρη και παλιά κατασκευή που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια ΚΑΙ των περιοίκων του σχολείου.

 

►Τα φωτιστικά μέσα στις αίθουσες είναι επισφαλή γιατί δεν έχουν προστατευτικά καλύμματα και συχνά οι λαμπτήρες πέφτουν.

 

►Αντικατάσταση θυρών σε κάποιες αίθουσες, συμβατές με τις προδιαγραφές που προβλέπονται για τα σχολικά κτήρια.
Θυροτηλέφωνα στις δυο εξωτερικές πόρτες ώστε να ανοίγουν από τα γραφεία.

 

►Ανάγκη ελαιοχρωματισμού του συνόλου του κτηρίου.

 

Τα παραπάνω είναι γνωστά από παλαιοτέρα έγγραφα και έχει γίνει έκθεση από μηχανικούς του δήμου για τα περισσότερα.

 

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε πως το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος Περιγιαλίου, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα GR-Energy, έχει συνολικό προϋπολογισμό περίπου 1.300.000 ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 30/12/2024 κάτι το οποίο και επικροτούμε.

 

Δεν μπορούμε όμως να κατανοήσουμε γιατί πρέπει να ξεχωρίζουμε τα παιδιά μας ενώ είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών να φοιτούν σε ένα σχολικό περιβάλλον που θα εξασφαλίζει την υγεία και την ασφάλεια τους και θα καλύπτει τις ανάγκες τους. 

 

Όπως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί η Δημοτική Αρχή με τις επιλογές της απαξιώνει τη μαθητική κοινότητα του Γυμνασίου – Λυκείου Κρηνίδων υποβαθμίζοντας έτσι την περιοχή».