Γυμνάσιο - Λύκειο Κρηνίδων

Τη Δευτέρα (11/03) οι μαθητές της Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου Κρηνίδων, επισκέφτηκαν τον προϊστορικό οικισμό του Ντικιλί Τας.

Δενδροφύτευση 12 δενδρυλλίων έγινε στο Γενικό Λύκειο Κρηνίδων, το οποίο στεγάζεται προσωρινά στη Λυδία Καβάλας, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο του αειφόρου σχολείου και της καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης, οι μαθητές του ΓΕΛ Κρηνίδων, αναβάθμισαν την ποιότητα ζωής στη σχολική μονάδα τους, αυξάνοντας το πράσινο μέσα στο σχολείο.

Ο απινιδωτής παραδόθηκε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023  παρουσία της Διεύθυνσης του σχολείου, από την πρόεδρο της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Ανθή Χατζηφραντζή.

Το Γενικό Λύκειο Κρηνίδων επελέγη να συμμετάσχει στο πρόγραμμα “Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” και γίνεται μέρος του δικτύου EPAS σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Το Γενικό Λύκειο Κρηνίδων συμμετείχε σε εκδήλωση του προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» στη Θεσσαλονίκη.

Ολοκληρώνεται την Τρίτη (31/01), η τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών στην αυλή του πρώην δημοτικού σχολείου Λυδίας.

Σύμφωνα με όσα είπαν οι μαθητές στους καθηγητές, η κατάληψη θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι υπάρχει κάποια απόφαση των μαθητών για αποχώρηση.

Οι μαθητές φύτεψαν λουλούδια μπροστά από το σχολείο ενώ ακολούθησε καθιστική διαμαρτυρία για τις αποφάσεις που όπως είπε ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Κρηνίδων, Ιωσήφ Κωταϊδης, έρχονται σε αντίθεση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στην Καβάλα βρέθηκε ο περιφεριάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χρήστος Μέτιος όπου επισκέφθηκε το γυμνάσιο - λύκειο

Τη δυσαρέσκειά τους για τα όσα αναφέρθηκαν στο δελτίο Τύπου της κοινότητας Αμυγδαλεώνα και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Γυμνασίου της περιοχής οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Κρηνίδων. 

Τα αιτήματα του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και του Λυκείου Κρηνίδων στηρίζει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Δέκα παρεμβάσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Γυμνασίου και του Λυκείου οι οποίες έχουν προταθεί και από μηχανικούς του Δήμου Καβάλας ζητούν από τη διοίκηση του Δήμου γονείς και κηδεμόνες των μαθητών καθώς όπως λένε, είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών να φοιτούν σε ένα σχολικό περιβάλλον που θα εξασφαλίζει την υγεία και την ασφάλεια τους και θα καλύπτει τις ανάγκες τους. 

Στα τέλη Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων των συλλόγων γονέων του Γυμνασίου – Λυκείου Κρηνίδων καθώς και άλλων συλλόγων και φορέων,με φορείς της Καβάλας.

Σχετικά με το κτηριακό ζήτημα του Γυμνασίου Κρηνίδων και την υπαγωγή του στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης διδακτηρίων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου πραγματοποίησε δύο συναντήσεις με τη νέα Διοίκηση του Δήμου Καβάλας.