Τις δικές της απόψεις για την μονοδρόμηση της Βενιζέλου κατέθεσε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα σε συνέντευξη που έδωσε στο ENA channel και στον δημοσιογράφο Θοδωρή Σαλτίρη.

Σύμφωνα με την δήμαρχο η φορά της μονοδρόμησης από τον κόμβο Φαλήρου προς το κέντρο ήταν κάτι που επιλέχθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή επειδή το ζήτησε το αστικό ΚΤΕΛ.

Είναι πάρα πολύ αργά για να αλλάξει η μελέτη και να μην φαρδύνουν τα πεζοδρόμια, σχολίασε η δήμαρχος και είπε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα απενταχθεί το έργο από τα χρηματοδοτικά προγράμματα και ο Δήμος Καβάλας θα χρεωθεί ξαφνικά ένα ποσό 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις της για το πώς θα λειτουργήσει το έργο αυτό –από το οποίο κράτησε σαφείς αποστάσεις- είπε πως έχουν προβλεφθεί θέσεις στάσης (και όχι στάθμευσης) στην οδό Βενιζέλου για όσους θέλουν να σταματήσουν για λίγα λεπτά και να ψωνίσουν κάτι από τα καταστήματα και είπε πως θα πρέπει οι ίδιοι οι καταστηματάρχες να περιφρουρήσουν την κατάσταση.

Επίσης είπε ότι δεν θα υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης ούτε στην οδό Ερυθρού Σταυρού ενώ προέβλεψε από τώρα ότι θα προκύψει πρόβλημα στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης όπου οι δύο λωρίδες εξόδου της Ερυθρού Σταυρού, μετά τον κόμβο του Φαλήρου, γίνονται μία.

Δείτε τι δήλωσε στο ΕΝΑ channel