Εξώδικο στον γιατρό Μιχάλη Σωτηρόπουλο έστειλε η ΠΑΕ ΑΟΚ με αφορμή δηλώσεις του σε τοπικό ραδιόφωνο. Ο κ. Σωτηρόπουλος φέρεται σύμφωνα με το εξώδικο να δήλωσε ότι: «Νομίζω ότι κάποιοι δολοφόνησαν τον ΑΟΚ. Κάποιοι έχουν ματωμένα χέρια.  Έχουν το αίμα του ΑΟΚ στα χέρια τους και έχουν ακέραιη την ευθύνη. Δολοφόνησαν την ομάδα εν ψυχρώ… »

 

Ο ΑΟΚ καλεί να διορθώσει εντός 24 ωρών τις δηλώσεις που έκανε και «να πάψει να προσβάλει την τιμή και την υπόληψη των μελών της διοίκησης».

 

Η εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία της ΠΑΕ ΑΟΚ: 

 

«Εδώ και τέσσερα συναπτά έτη διατηρούμε την διοίκηση της ποδοσφαιρικής ανωνύμου εταιρείας με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΒΑΛΑ 1965 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που αποτελεί μια από τις πιο ιστορικές και πιο δημοφιλείς ομάδες, με μεγάλο αριθμό φιλάθλων και οπαδών.

 

Από την ανάληψη των καθηκόντων μας έως και σήμερα, γίνεται από την πλευρά μας, σε συνεργασία πάντοτε με τους λοιπούς εργαζομένους στην Π.Α.Ε., μια τεράστια προσπάθεια, προκειμένου η ομάδα μας να πρωταγωνιστήσει στα εγχώρια ποδοσφαιρικά δρώμενα με κύριο γνώμονά μας το ήθος και την οικονομική σταθερότητα.

 

Μόλις την περασμένη Πέμπτη, στα πλαίσια της νέας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League 2 για την περίοδο 2021-2022, η ομάδα ΜΑΣ κατέθεσε το παράβολο συμμετοχής ύψους 7.500€ στην διοργανώτρια SUPER LEAGUE 2.

 

Την επομένη ημέρα το πρωί και συγκεκριμένα την 16η Ιουλίου του τρέχοντος έτους, ημέρα Παρασκευή και περί ώρας 09:00 π.μ, στον αέρα ραδιοφωνικής εκπομπής, που ονομάζεται Αθλητικό Δελτίο ειδήσεων και εκπέμπει από το ραδιοφωνικό σταθμό με την επωνυμία «πρωινή εφημερίδα και ραδιόφωνο στους 93,7 fm», ακούσαμε προς τεράστια έκπληξή μας, στην εκπομπή που παρουσιάζουν οι κ.κ Πατσίδης και Γενικόπουλος, τον κ. Σωτηρόπουλο να προβαίνει στις εξής δηλώσεις…… «Νομίζω ότι κάποιοι δολοφόνησαν τον ΑΟΚ….. Κάποιοι έχουν ματωμένα χέρια…… Έχουν το αίμα του ΑΟΚ στα χέρια τους και έχουν ακέραιη την ευθύνη….. Δολοφόνησαν την ομάδα εν ψυχρώ… »

 

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, οι ως άνω δηλώσεις, δεν θα μας προκαλούσαν καμία εντύπωση, σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν θα οδηγούσαν σε άμεση αντίδρασή μας. Πλην όμως, επρόκειτο για δηλώσεις ενός Ιατρού στο επάγγελμα, ο οποίος μάλιστα, την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ήταν και ο επίσημος Ιατρός της Ομάδας μας, με αποτέλεσμα οι δηλώσεις αυτές να αποκτούν άλλη βαρύτητα και απήχηση στη μικρή τοπική κοινωνία της Καβάλας.

 

Συνεπώς, τέτοιες σκληρές δηλώσεις, με απρεπείς και ακραίες παρομοιώσεις, από τον επίσημο μάλιστα Ιατρό της ομάδα μας, δημιουργούν στον ακροατή όχι απλώς την αμφιβολία, αλλά και τη βεβαιότητα περί τέλεσης από την πλευρά μας, μέσω της ιδιότητάς μας, σκόπιμων και δόλιων ενεργειών, με απώτερο σκοπό τον αφανισμό της ΠΑΕ Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑ 1965.

 

Συνεχίσατε δε στις δηλώσεις Σας, ότι δήθεν δεν ενημερώσαμε τους φιλάθλους της ομάδας για την απόφασή μας αυτή  και επιπλέον αφήνετε να εννοηθεί ότι καταχραστήκαμε χρήματα της ομάδας. Πλην όμως, και στην περίπτωση αυτή, υιοθετώντας την ίδια τακτική, σκόπιμα ψεύδεστε και παραποιείτε την πραγματικότητα. Και τούτο, διότι αφενός μεν, ουδέποτε ανακοινώσαμε επίσημα ότι δεν δηλώθηκε νομότυπα και εμπρόθεσμα η ομάδα μας στο τρέχον πρωτάθλημα, αφετέρου δε, η ομάδα μας είναι η πλέον φερέγγυα των Ελληνικών Πρωταθλημάτων.

 

Σημειωτέον ότι αναφέρεστε σε μία διοίκηση ομάδας, στην οποία βρεθήκατε το τελευταίο διάστημα πολύ κοντά, γεγονός που θα έπρεπε να σας καθιστά πιο προσεκτικό και ακριβή στις δηλώσεις που κάνετε και μάλιστα δημόσια. Συνάμα, είναι απορίας άξιο, το γεγονός ότι αδυνατείτε να διακρίνετε τους ΕΝΆΡΕΤΟΥΣ/ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ  πολίτες με τους «ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ» προβαίνοντας σε ευφάνταστες και ακραίες δηλώσεις με τη χρήση λέξεων που ενέχουν αμιγώς ποινική χροιά.

 

Ομοίως, επιχειρείτε με τις δηλώσεις Σας, να συγκρίνετε τη διοίκησή μας με παλαιότερες διοικήσεις της ομάδας, δημιουργώντας αμφιβολίες και υπόνοιες αναφορικά με την αξιοπιστία και τη φερεγγυότητά μας. Πλην όμως, γνωρίζετε ότι το περιστατικό, για το οποίο κάνετε λόγο, ήταν αβάσιμο και αναληθές διότι η δήλωση της ομάδας μας στο προσεχές Πρωτάθλημα είχε γίνει εμπρόθεσμα.

 

Με απλά λόγια, οι συγκεκριμένες δηλώσεις Σας δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά μια σειρά ανακριβειών, ανακολουθιών, δυσφημίσεων και αναληθειών, καθώς και στοχευμένης στρατηγικής, με βασικό σκοπό να βλάψουν και να πλήξουν ανεπανόρθωτα την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητά μας, και κυρίως την ενασχόλησή μας με την Π.Α.Ε. Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑ 1965, τη συμμετοχή μας και την προσφορά μας σ’ αυτή.

 

Και τούτο, για τον πολύ απλό λόγο ότι το σύνολο των δηλώσεών Σας συνιστά συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή της προσωπικότητάς μας, σύμφωνα με το άρθρο 57 του Α.Κ., καθώς αμφισβητούνται σ’ αυτές διαρκώς η επαγγελματική υπόληψη, η φερεγγυότητα και η εντιμότητά μας και αφήνονται μετέωρες υποψίες και υπόνοιες ότι δήθεν μετερχόμαστε ανέντιμες και ύποπτες μεθόδους κατά την ενασχόλησή μας με την Π.Α.Ε. Α.Ο ΚΑΒΑΛΑ.

 

Κυρίως επιχειρείτε να συνδέσετε την Π.Α.Ε. Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑ 1965 κι εμάς προσωπικά με παλαιότερες διοικήσεις, προσπαθώντας να δημιουργήσετε την εντύπωση ότι αντιμετωπίζουμε οικονομικά προβλήματα και λειτουργούμε «εγκληματικά», με απώτερο σκοπό να δημιουργήσετε αναταραχή τόσο στην ίδια την ομάδα, όσο και στο φίλαθλο κόσμο του ΑΟΚ ( Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑΣ).

 

Όπως είναι φυσικό, όλα τα ανωτέρω μας έχουν προκαλέσει τεράστια στενοχώρια και μας έχουν καταρρακώσει ως άτομα και ως επαγγελματίες στην κλειστή κοινωνίας της Καβάλας. Και τούτο διότι, δεδομένης της μεγάλης ακροαματικότητας που έχει η συγκεκριμένη ραδιοφωνική εκπομπή, ανάλογη είναι και η προσβολή και η ταπείνωση της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψής μας, με όλα τα αναληθή που σκοπίμως ελέχθησαν για τη διοίκησή μας και με τις υπόνοιες που σκοπίμως δημιουργήσατε εις βάρος μας. Περαιτέρω, η ταχεία διασπορά των ως άνω συκοφαντικών δηλώσεων στη μικρή τοπική κοινωνία μας έπληξε ανεπανόρθωτα και τις οικογένειές μας αλλά και τις φιλικές μας σχέσεις προκαλώντας έντονη στενοχώρια, ψυχικό άλγος και στρες τόσο στους συγγενείς όσο και στους φίλους μας, που συχνά καλούνται, έκτοτε, να απολογηθούν και να δώσουν εξηγήσεις για γεγονότα που ουδέποτε έλαβαν χώρα.

 

Για όλους τους ανωτέρω λόγους, με την παρούσα, αιτούμαστε:

 

Ι) Όπως άμεσα, ήτοι εντός 24 ωρών από της νομίμου κοινοποιήσεως της παρούσας, διορθώσετε, κατά τον ίδιο τρόπο, ήτοι με δημόσια δήλωση στο ίδιο μέσο και στην ίδια ραδιοφωνική εκπομπή, τη συκοφαντική δυσφήμιση που προκαλέσατε προς το πρόσωπό μας, επανορθώνοντας και αναφέροντας τα πραγματικά γεγονότα, όπως αυτά ακριβώς έλαβαν χώρα.

 

ιι) Όπως παύσετε την καθ’ οιονδήποτε τρόπο στο μέλλον προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψής μας.

 

Διαφορετικά Σας δηλώνουμε ότι προτιθέμεθα άμεσα να προσφύγουμε στην ποινική και αστική δικαιοσύνη, υπερασπιζόμενοι τα νόμιμα δικαιώματά μας, τα οποία, εν προκειμένω, έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, συνεπεία της παράνομης και υπαίτιας συμπεριφοράς Σας.

 

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής καλείται να επιδώσει νομίμως την παρούσα προς αυτόν που απευθύνεται προς γνώση του και για τις έννομες συνέπειες».

 

Καβάλα, 19 Ιουλίου 2021

Οι εξωδίκως δηλούντες

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑ 1965

 

Πάντως νωρίτερα σήμερα ο Μιχάλης Σωτηρόπουλος στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανάρτησε την παρακάτω φωτογραφία: