Για την κατάσταση εν αναμονή του 4ου κύματος της πανδημίας στη χώρα μετά το φθινόπωρο, τους εμβολιασμούς και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μίλησε μεταξύ άλλων στον KavalaNews 102.8 ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Νικολαΐδης. «Σε κάθε ευκαιρία η κυβέρνηση μοιράζει ευθύνες. Μάθαμε ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε υγειονομικό σαμποτάζ, ενώ επιχειρείται ξεπούλημα της δημόσιας υγείας σε ιδιωτικά χέρια», αναφέρει. 

 

Όπως είπε τα έξοδα για τη δημόσια υγεία στον κρατικό προϋπολογισμό για φέτος είναι μειωμένα σε σχέση με πέρυσι και τόνισε πως αν η ΝΔ έχει στο μυαλό της να κλείσει νοσοκομεία κάνοντας πράξη το πρόγραμμά της ενώ αναμένουμε το 4ο κύμα τότε θα ευθύνεται αποκλειστικά για ό,τι συμβεί το χειμώνα. 

 

Ακούστε όσα δήλωσε στον KavalaNews 102.8: 

 

 

Για το ταμείο ανάκαμψης είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιώθηκε όταν είχε διαφωνήσει με τον τρόπο που θα έτρεχε το πρόγραμμα μέσα από τις τράπεζες. 

 

«Υπήρξε παρέμβαση των θεσμών που ζητά διορθωτικές κινήσεις από την κυβέρνηση καθώς έτσι θα μείνει εκτός χρηματοδότησης μεγάλη μερίδα πολιτών», σημείωσε.

 

Για το ασφαλιστικό είπε πως: «η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει πίσω το νομοσχέδιο που θα έφερνε στη Βουλή μετά από παρέμβαση επίσης των αξιωματούχων της ευρωπαϊκής ένωσης». 

 

«Πάλι δικαιωνόμαστε που λέγαμε ότι προκύπτει ένα κενό στα 70 δις στα ασφαλιστικά ταμεία κάτι που τελικά το εντόπισαν και οι θεσμοί οι οποίοι ζήτησαν από την κυβέρνηση πως αν θέλει να καταθέσει αυτό το ασφαλιστικό θα πρέπει να καλύψει το δημοσιονομικό κενό με μέτρα και περικοπές», τονίζει ο κ. Νικολαΐδης.

 

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είπε: «Είναι γρίφος που καλείται να λύση η κυβέρνηση. Αν θέλει να θέσει σε κίνδυνο το σύνολο των Ελλήνων πολιτών κατά τη διάρκεια που θα καλπάζει όπως φαίνεται το 4ο κύμα της πανδημίας. Εμείς οφείλουμε να είμαστε και είμαστε πάντα έτοιμοι»