Σύμφωνη είναι η περιφερειακή ενότητα Καβάλας στο αίτημα του διεθνούς πανεπιστημίου στην Καβάλα να του παραχωρηθεί το κτίριο των παλιών δικαστηρίων για τις διοικητικές ανάγκες των τμημάτων πετρελαίου και τουρισμού. Το Κτίριο ανήκει στην εταιρεία ακινήτων του δημοσίου. 

 

Όπως διαπιστώθηκε πάντως μετά από αυτοψία που έγινε τη Δευτέρα από εκπροσώπους του Πανεπιστημίου το κτίριο παρουσιάζει σημαντικές φθορές καθώς η στέγη, τα πατώματα αλλά και οι τοίχοι έχουν αρχίσει να καταρρέουν.

 

Τα χρήματα που απαιτούνται για να καταστεί λειτουργικό το κτίριο ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

 

Παρών στην αυτοψία ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και πρώην δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής ο οποίος με φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook καταδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κτίριο το οποίο είναι ένα βήμα πριν να καταρρεύσει. Συγκεκριμένα ο κ. Σιμιτσής στο καυστικό του σχόλιο για την εγκατάλειψη του κτιρίου αναφέρει τα εξής:

 

"Το παλιό Πρωτοδικείο καταρρέει. Ένα κτίριο που συνδέεται καθοριστικά με τη νεότερη ιστορία της Καβάλας κείται μουχλιασμένο, απροστάτευτο, παραδομένο στην αδιαφορία των golden boys της ΕΤΑΔ και του αθηναϊκού (παρα)κράτους.
Τι πρέπει να γίνει;"

 

Δείτε τις φωτογραφίες του Κωστή Σιμιτσή