Για τη φετινή χρονιά το σύνθημα της ευρωπαϊκής καμπάνιας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι:  ΦΥΣΗ – Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, αποτελεί ευκαιρία για να αναδείξουμε στη τοπική κοινωνία μας ότι η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους. Πέρα από τη διαχείριση των αποβλήτων, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να διεκδικήσει νέους ρόλους.  Ένας από τους ρόλους είναι η κινητοποίηση των πολιτών για τη προστασία του περιβάλλοντος και η προτεραιότητα στον εθελοντισμό. Μέσα από τη συνεργασία Δήμου και πολιτών αξιοποιούνται οι καλές πρακτικές και από κοινού αναλαμβάνονται ουσιαστικές αρμοδιότητες και πρωτοβουλίες πάνω στα ζητήματα του περιβάλλοντος. 

Με αφορμή το φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου 2015, επιδιώκουμε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών της τοπικής μας κοινωνίας.

Η ΧΧ Μεραρχία Τεθωρακισμένων Καβάλας σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας και με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, θα πραγματοποιήσει εθελοντικό καθαρισμό της Ακτής Περιγιαλίου, τη Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 από τις 09:00 – 11:30.  Ο Δήμος θα προμηθεύσει σακούλες, γάντια και θα διαθέσει απορριμματοφόρα.